Ny solidarisk leverans från Nicaragua – A.C. Sandino är framme på Kuba

En ny sänding ”Frijol solidario” har anlänt till Cuba. Lastbåten med de mycket passande namnet A.C. Sandino lämnade Rama på Nicaraguas karibiska kust i veckan och anlände några dagar senare till Puerto Mariel på Kuba. När det som bäst behövs så visar Nicaraguanerna sin tacksamhet för all hjälp och solidaritet som kubanerna ovillkorligen  ställt upp med de senaste 60 åren.

Nicaragua beskrivs felaktigt som ett av Latinamerikas fattigaste länder. Efter att delat ut jorden till hundratusentals bönder, som bäst vet hur man brukar den, så slår nu produktionen av livsmedel alla tidigare rekord. Exporten har de senaste senaste åren ökat kraftigt… trots kuppförsök, pandemi och orkaner. Av överflödet kan man dela med sig så att kubanerna också får njuta av Nicaraguas nationalrätt Gallo Pinto.

Joe Bidens kriminella blockader och sanktioner av Kuba och Nicaragua är inget som direkt skrämmer någon Sandinist, utan fungerar tvärtom som tändvätska för solidaritet mellan de två länderna.

President Diaz-Canel och utrikesminister Bruno Rodriguez är inte sena med att tacka för solidariteten och det orubbliga stödet från Nicaraguas regering och folk.

Översättning: Sändningen med ytterligare en donation med livsmedel till #Kuba från regeringen i #Nicaragua är ett bevis på vänskap och obrytbar hjälp mellan våra länder.  Vi tackar hjärtligt President Daniel Ortega och Vice President Rosario Murillo, regeringen och det nicaraguanska folket för denna solidariska gest.

 

Översättning: Vi tackar hjärtligt våra systrar och bröder i Nicaragua samt er President Daniel Ortega för den solidariska och värdefulla sändningen med livsmedel till vårt kubanska folk som anlänt med båten Sandino till hamnen Mariel. Tack #Nicaragua för er bestående och oföränderliga solidaritet. #KubaÄrInte Ensamma.

 

Nils Assarsson, León, Nicaragua i September 2021