Nya kubanska naturmedicinska produkter

Naturmedicin från LBF. Foto: Betty Beatón/Trabajadores

Nya kubanska naturmedicinska produkter

Som en del av utvecklingsstrategin att prioritera bidrag till det nationella hälsovårdssystemet och dess behov av läkemedel kommer det farmaceutiska företaget Laboratorio Farmacéutico Oriente (LBF) att utöka sin portfölj med nya naturprodukter.

Denna enhet, som ingår i BioCubaFarma, informerar att bland dessa produkter finns tabletter utifrån extrakt av citrongräs, passionsblomma, ringblomma och anamú, som används mot bl.a. högt blodtryck, ångest och för att stärka immunförsvaret. Preparaten håller på att godkännas och registreras av Cecmed, Kubas motsvarighet till Läkemedelsverket.

En annan nyhet från LBF är en tablett baserad på öljäst, som är rik på B-vitamin, näringsämnen, mineralsalter och essentiella aminosyror.

Laboratoriet investerar i en ny moderniserad anläggning för hemodialyskoncentrat, och en utökad produktion av parenterala [som till­förs utan­för matsmältnings­kanalen] lösningar, vilka är mycket efterfrågade av sjukhus och andra vårdenheter.

En viktig fördel med denna praktiskt taget nya enhet är att utöver de serum som redan tillverkas där tillkommer nu antibiotika som metronidazol, cykloproxacin och Ringer-laktat, som används ofta vid behandling av olika sjukdomar.

Nyligen invigdes en anläggning för vätskeersättningsmedel, som med hjälp av modern teknik kommer att förse landet med dessa nödvändiga produkter.

Med sina 50 år i branschen har LBF blivit ledande inom läkemedelsindustrin i östra Kuba och en betydande del i tillverkningen av dessa produkter, som är en av de viktigaste prioriteringarna i landets ekonomi.

Cubainformación 220804
(Övers: CV)

Laboratorio farmacéutico en Cuba con nuevos productos naturales