Nya skandaler kring Bidens (och Ann Lindes) fakepresident i Venezuela

Källa: www.izquierdadiario.es

Med tanke på att Ann Linde ska ha ett nytt möte med USA:s nicke-docka i Venezuela nästa vecka publicerar vi två av de senaste skandalerna kring Guaidó. Det är snart bara Biden och Linde som ställer upp bakom faken som inte ens har stöd av högern i sitt eget land. (Men gott om pengar, stulna från det allmänna). 

Nya skandaler kring Bidens (och Ann Lindes) fakepresident i Venezuela

En ny skandal skakar idag ledarskapet för den venezuelanska extremhögern efter att de självutnämnda domarna i Högsta domstolen (TSJ) i exil hotat att stämma den självutnämnde ’presidenten’ Juan Guaidó.

Det är den venezuelanska dagstidningen Últimas Noticias som citerar en av dessa upprörda jurister och domare, Luis Ramos, som inför en journalist från samma opposition säger att domarna har lämnat in en stämningsansökan som sägs handla om ”utebliven betalning” för deras arbete som domare.

Det hela är lite lustigt för dessa domare, utsedda av den självutnämnde Guaidó, genomför inga rättegångar på venezuelanskt territorium utan har fått låna ett litet utrymme i den colombianska kongressens mindre flotta lokaliteter. Så om ’domarna’ inte har dömt och rannsakat venezuelaner i Venezuela är det kanske inte mer än rätt att de heller inte ska ha någon betalning, kan vän av rättsordning kan tycka.

Men det tycker så klart inte dessa prominenta damer och herrar, från sin exil i Bogota. De hade blivit lovade en rundlig årslön på 100 000 dollar, som i dagens växlingskurs betyder en icke oansenlig lön på 911 369 kronor och 33 öre.

Och det är pengar som USA ytterst är den stora tjyven bakom. ”Det som sägs på de sociala nätverken om den här domstolens stämning (mot Guaidó) är absolut sant. Domarna som utsågs av nationalförsamlingen 2017 (suspenderad) har aldrig fått ett öre”, påpekar Luis Ramos till oppositionsreportern.

Enligt Ramos kommer klagomålet inte bara att riktas mot Guaidós ’luftregering’ utan också mot US Office of Foreign Assets Control (OFAC). Uppenbart är att dessa välavlönade domare och statstjänstemän är i ekonomiskt trångmål och rejält förbittrade på den man och ”regering” som hade lovat dem en gyllene framtid.

Enligt offentliga siffror handlar det om 1 600–2 000 personer som är anställda som virtuella ”statstjänstemän” och som får en genomsnittlig årslön på 100 000 dollar, ekonomiska medel som stulits från Venezuelas tillgångar och konton utomlands.

Ultimas Noticias citerar oppositionens statsvetare Ricardo Sucre att webbportaler, journalister, analytiker, influencers, kändisar, akademiker också lever på detta i ett system som disponerar 153 miljoner dollar eller 1,39 miljarder svenska kronor, för en bluffregim som inte kontrollerar en enda liten by i Venezuela!

Men har man Vita Huset i ryggen, en regim som bryter mot alla slags internationella konventioner och avtal, så känner man sig trygg, åtminstone tillfälligt. För det är Vita Huset, såväl Trump som Biden, som stulit och godkänt stölden av det venezuelanska folkets tillgångar. Så länge pengarna används till för att störta den folkvalda regeringen i Venezuela så bryr sig Vita Huset inte ett smack om det pågår en smaklös och helt öppen korruption.

Dagen innan uppgav Colombias förre president Juan Manuel Santos, som tidigare var en av de ivrigaste försvararna av Guaidó och en inbiten antivenezuelan, att det var ett allvarligt misstag att stödja Guaidó. I uttalanden till den colombianska dagstidningen El Tiempo sa Santos ”att det så kallade ’Guaidó-alternativet’ redan var dödförklarat och misslyckat när det föddes. Det var en av de största diplomatiska dumheterna på senare tid. Tyvärr var Colombia en av dess mest entusiastiska promotorer.”

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa, 210120

Här en tweet från USAID om nya miljoner till Guaidó. Sedan denna tweet har den nämnde Borges kraftigt tagit avstånd från projektet Guaidó. 

Men inte nog med detta. Fler skandaler: 

USA begär att Honduras förre president Juan Orlando Hernández (JOH) ska utlämnas för knarkhandel. JOH utpekas som spindel i nätet för att ha fört in 500 ton (!) colombianskt kokain till USA. Hans bror sitter redan i fängelse i USA. 

JOH och Guaidó är såta vänner. Den förre twittrade i januari 2019 följande tragikomiska tweet: ”Jag hade ett fruktbart samtal med Venezuelas interimspresident Juan Guaidó där vi bägge underströk betydelsen av Honduras ansträngningar och kamp mot narkotikatrafiken.” 

Och Guaidó ville inte vara sämre i en av sina tweets: ”Jag samtalade med Honduras president Juan Orlando Hernández och tackade honom för hans insatser och stöd i kampen mot narkotikatrafiken och hans stöd till immigranterna.”

Och Linde informerade i riksdagen nyligen att hon nästa vecka ska träffa Juan Guaidó som hon anser vara en legitim president, trots att samme Guaidó bara fick 94 000 röster när han valdes till det venezolanska parlamentet 2015.

Liberalernas Fredrik Malm hör, tillsammans med Linde, till Guaidós entusiastiska anhängare. Malm är personen som gång på gång försökt hindra Svensk-Kubanska från att genomföra offentliga möten. 

Dick Emanuelsson – Tegucigalpa-Honduras

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande, samma pg och Swish som ovan)