Nyårstal av Kubas Miguel Díaz-Canel

Díaz-Canel twitter, publ i Granma
Twitter @DiazCanelB via Granma.

Låt hoppet komma!

Kubas president Miguel Díaz-Canel i sitt nyårstal

Kära landsmän

Vi har nått fram till 2023 efter att tillsammans ha övervunnit ett av de mest utmanande åren i Kubas revolutionära historia.

När vi nu öppnar dörren till 2023 känner vi djupt inom oss styrkan i det historiska arv som för oss in i det nya året utan rädsla eller tvivel, men alltid medvetna om att det kan bli ännu svårare.

Vi är kallade i förvissningen om att vårt folks kreativitet är oändlig och att vi inte har nått hit genom att backa, utan genom att gå framåt. Allt som vi har stått emot och åstadkommit under det mest utmanande året är ett bevis på att vi kan. Och vi kan om och om igen.

På tröskeln till detta mest utmanande år, och därför mest attraktiva för alla som känner sig revolutionära, uppmanar jag er att med passion och entusiasm arbeta för att fortsätta att övervinna det omöjliga.

Låt oss avancera bortom blockaden, tills det blir omöjligt för dess arkitekter att hindra vår utveckling. Vi är alla kallade. Låt oss tillsammans skapa ett bättre land. Låt oss förverkliga våra drömmar här, där vi lärde oss att drömma.

Idag är det upp till oss att garantera hållbarheten i de rättvisa erövringarna, med Martís maxim att patriotismen är en helig plikt när man kämpar för att göra hemlandet sådant att människor kan leva lyckligare. Låt detta vara vår heliga strävan. Jag räknar med er alla. 

Venga la esperanza* – Låt hoppet komma.

*sång av Silvio Rodríguez

Juventud Rebelde 221231 /cv

Venga la Esperanza

video: Venga la Esperanza

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72