Nyliberalismen stärker sitt grepp över Ecuador

Nyliberalismen stärker sitt grepp över Ecuador

Idag skålas det på USA-ambassaden och kapitalistkretsar i Quito. De många miljoner dollar som lagts på smutskastningskampanjer, falska konton och propaganda har betalat sig. Trots att prognoserna pekade på en klar seger för vänsterkandidaten Andrés Arauz vann bankiren och en av Ecuadors rikaste män, miljonären Guillermo Lasso, söndagens avgörande presidentval.

Om manipulationer och läget inför valet:

https://svensk-kubanska.se/uppdrag-stoppa-arauz/

https://svensk-kubanska.se/ecuador-vanstern-i-stor-ledning-infor-valet-11-april/

När drygt 93 procent av rösterna räknats hade högerns Lasso fått 52,5 och Arauz 47,5 procent av rösterna. Resultatet motsäger enkäterna som i flera veckor förutspått Arauz som vinnare.

Arauz från UNES gratulerade Guillermo Lasso till valsegern. Arauz uppmanar Lasso att respektera rättsstaten och inte fängsla personer som tänker annorlunda. [Något som kännetecknar den nuvarande administrationen under högerpresident Moreno. Denna har förbjudit vänsterkandidater från att ställa upp, satt politiska motståndare i fängelse och förbjudit det parti som Arauz skulle kandidera för. Därför skapades nyligen UNES för att Arauz överhuvudtaget skulle kunna ställa upp.]

Arauz tillade att ”vårt projekt är för livet och det är genom organisation vi bygger en bättre framtid för hela vårt land. Vi arbetar varje dag för att försvara majoritetens intressen och för att vår grundlag ska följas och respekteras.”

Arauz betonade att rösterna han fick visar att UNES lyckats ”återbygga den progressiva rörelsens band med sociala organisationer och vi kommer att fortsätta bygga enhet… Vi har tagit oss hit under mycket svåra omständigheter. Alla vet att vi varit offer för förföljelse, hat och trakasserier. Försök att olagligförklara vår rörelse, attacker på personer och på familjer.”

Telesur 210411(nedkortat)

Andrés Arauz: Seguiremos tejiendo los vínculos de unidad

Pagina12 210411

El banquero Lasso venció al correísta Arauz 

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)