Nytt kuppförsök i Venezuela

En av terroristerna grips

I medieskuggan av pandemin har USA trappat upp sina attacker mot Venezuela. Den har skickat stora flottenheter till Venezuelas kust.

Tillsammans med sina bundsförvanter genomförde de ett nytt kuppförsök i söndags. De misslyckades ännu en gång. Men de ger sig inte.

En av de gripna terroristerna

Aktionen från snabbgående båtar var samordnad med styrkor på land. T.h. En del av den beslagtagna utrustningen. Här finns USA:s flagga på uniformen.

VENEZUELA: Terroristgrupp landsteg 10 km från Caracas internationella flygplats i snabbgående yachter

Åtta döda, bland dem den förre armékaptenen Robert Colina Ibarra, alias ”Pantera”, ledare för terroristgruppen och flera tillfångatagna.

Det är saldot efter att en grupp tungt beväpnade personer, baserade på paramilitära träningsläger i det colombianska länet Guajira, landsteg i gryningen i dag söndag vid en strand i delstaten Vargas. Landstigningsförsöket skulle kombineras med en kommandogrupp i land som med fordon utrustade med maskingevär skulle attackera strategiska installationer. Bland de eventuella målen finns flygplatsen i Maiquetia i samma delstat.

Vid skrivande stund är det oklart var exakt landstigningsförsöket gjordes. Den konstituerande församlingens ordförande, Diosdado Cabello nämnde i en improviserad presskonferens för några timmar sedan att platsen var en strand i samhället Macuto. Detta är beläget bara 9,6 kilometer från Venezuela största internationella flygplats Maiquetia, 40 minuter från Caracas.

Spekulationerna är att det handlade om att inta flygplatsen och därifrån begära utländsk militär hjälp. Och eftersom varken USA eller Lima-gruppen anser att den folkvalda Maduroregeringen är legitim och att generalsekreteraren för de Amerikanska Staternas Organisation OAS Luis Almagro har repeterat Donald Trumps hot om att ”inga aktioner mot Maduro är uteslutna”, talar mycket för att kommandogruppen, efter att ha intagit flygplatsen, skulle begära en OAS-invasion av Venezuela, via det så kallade Tiar-avtalet.

ENLIGT VENEZUELAS KULTUR och Informationsminister Jorge Rodríguez kan den nu avslöjade terroristplanen sammanfattas i följande punkter:

– Den organiserades av Colombia och USA

– Målet var att beväpna paramilitära grupper i Venezuela med avsikt att genomföra terroristaktioner och mörda politiska ledare

– De beslagtagna vapnen har ett sammanlagt värde på en halv miljon dollar, cirka fem miljoner kronor

– Enligt generalmajoren hade finansieringen av vapenarsenalen tagits från de i USA beslagtagna venezuelanska statsegendomarna

Twittervideo från striderna i morse: https://twitter.com/i/status/1256920743071363074

Läs mer:

26 mars, 2020: USA och Colombia bakom vapenarsenal och ny plan för att mörda Venezuelas president Nicolas Maduro

https://dickema.blogspot.com/2020/03/pappren-pa-bordet-usa-och-colombia.html

Dick Emanuelsson 200503 (nedkortat)

https://www.telesurenglish.net/news/Venezuelan-Military-Foils-Terrorist-Infiltration-from-Colombia-20200503-0002.html?fbclid=IwAR1ZNnmMlVam7m7s7dSe7lwswezmo9IHe3YBBLKYH3e59vS9dHZPlXTQxNA

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är det om du blir medlem!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer och arbetslösa) till Swish- eller pg-numret ovan.