Nytt pengaregn från USAID till anti-kubanska organisationer

USA öser pengar över sina organisationer som försöker störta Kubas regering. Det är en industri som, med skattepengar, försörjer ett stort antal landsförrädare.

Nytt pengaregn från USAID till anti-kubanska organisationer

Carlos Fernandez de Cossio, chef för USA-frågor vid Kubas UD, fördömde i tisdags penningflödet från USA, via USAID, till organisationer som stöder politisk opposition i Kuba.

Den senaste penningöverföringen på över 400 000 dollar går denna gång bland annat till Digital News Association, DNA, en anti-kubanska organisation med säte i Florida.

Vidare säger de Cossio att detta bara är en av flera utbetalningar som USAID gjort de senaste veckorna till organisationer som USA använder som spjutspetsar i sin politik mot ön. De Cossio refererar till USAID:s ytterligare bidrag på ca 3,8 miljoner dollar till organisationer som har en historia av kampanjer och attacker mot landets regering.

Förutom DNA så får det så kallade Democracy Support Group och Bacardi Foundation drygt 600 000 dollar var, medan Cuban Human Rights Observatory Association tilldelas en kvarts miljon dollar.

Den totala summan har nyligen närmat sig fyra miljoner dollar, medan den totala räkningen sedan Trump tillträdde är 50 miljoner dollar.

De Cossio säger att pengarna från USAID används för att ”hyra eller köpa politisk opposition i Kuba. Det är ’demokrati’ på USA-vis.” Många organisationer lever på skattebetalarnas pengar.

Det är en klar inblandning från USA i ett annat lands interna affärer.

National Network on Cuba 201014

US pays a high price to finance its mercenary opposition

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer, samt från vanligt folk på ett slut på blockaden. Likaså växer kravet, inte minst i länder där de kubanska medicinska läkarbrigaderna arbetar, att Henry Reevebrigaderna ska tilldelas Nobels Fredspris 2021! Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!        

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Fredspriset: SKRIV DITT NAMN MED UPPMANINGEN ATT NOBELS FREDSPRIS 2021 SKA TILLDELAS DE KUBANSKA MEDICINSKA LÄKARBRIGADERNA, HENRY REEVE!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Bort med blockaden: SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Ekonomiskt bidrag: OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72