Olika måttstockar; Spanien, Colombia, Brasilien, Kuba

….twittrare och musiker, sådana till vänster förstås, har dömts till fängelse av spanska domstolar för påstått ”våldsinnehåll” i sina texter. Samtidigt kan ultrahögern hetsa helt straffritt. Så t.ex. uppmanar en spansk ultranationalist till våld mot tyskar för att tysk domstol satt Kataloniens expresident Carles Puigdemont på fri fot.

FN:s Människorättskommitté undersöker Spanien för att det utestänger medborgardrivna alternativa medier när TV-licenser fördelas. Det är information som inget av de stora bolagsmedierna nämner. Samma medier som fördömer Kuba för, att som de säger, Kuba inte respekterar pressfrihet. Och när länder som Venezuela och Ecuador reserverar licenser för just lokala, medborgardrivna medier, så kallar bolagsmedierna det för ett ”attentat” mot pressfriheten.

Människorättsorganisationen Pro Derechos Humanos i spanska Andalusien har krävt en utredning efter att tre personer på kort tid dött i fängelset i Puerto de Santa Maria. Inte heller detta rapporteras i spansk press, samma press som fyller sida efter sida om någon dör i ett kubanskt fängelse.

I Colombia fortsätter morden på sociala ledare, bönder och människorättsaktivister. 45 på de tre senaste månaderna. 121 förra året. I Brasilien mördades för några få dagar sedan den sociale ledaren Alexandre Pereira, vittne till mordet på Marielle Franco, fullmäktige för vänstern i Rio de Janeiro. Mord som bara blir stora nyheter om det händer i länder som Kuba eller Venezuela.

I början på april mördades fler än 30 palestinier när de deltog i fredliga demonstrationer i det som kallas Den Stora Marschen för Rätt till Återvändande. De mördades av den israeliska militären. Men medierna skriver att de dog i ”sammandrabbningar”. Om bara tio procent av alla notiser, artiklar och nyheter som dessa medier tillägnar situationen i Venezuela, istället skulle tillägnas Palestina, så skulle den allmänna opinionen i stor utsträckning acceptera en internationell intervention mot terrorist- och mördarstaten Israel.

Cubainformacion 180416 (med källhänvisningar i originalet)

http://www.cubainformacion.tv/index.php/en-portada/78983-culto-al-odio-en-el-periodismo-ultranacionalista-espanol-impunidad-y-doble-rasero

En av de rappare som dömts till fängelse i Spanien:

Pablo Hassel, spansk musiker

https://www.newcoldwar.org/no-humanitarian-crisis-venezuela-un-experts/Pablo Hasel

”De har dömt mig till två års fängelse och böter. Sammanlagt tre år. Till detta komer de två år jag redan dömts till för sånger mot /den spanska/ regimen. Jag kommer att vara fånge i fem år för mina uppfattningar, men jag kommer aldrig att vika. Aldrig, jävla fascister!

@PabloHasel 2 mar. 2018