Paramilitär attackerade gränspostering i Tachira, Venezuela

USA ger inte upp planerna på att tillägna sig Venezuelas rikedomar

C:a 60 beväpnade individer attackerade gränsposteringen La Mulata, Tachira, vid gränsen till Colombia. Vakterna kunde slå tillbaka angriparna. Det var igår, söndag, som de kriminella gängen genomförde flera attacker på det Bolivarianska National Gardet, GNB och den Nationella poliskåren, PNB. De trängde in från Colombia, i närheten av bron Simon Bolivar.

I Venezuelas uttalande står det att ”idag har vi varit utsatta för upprepade attacker från den colombianska sidan av kriminella band. Vid flera tillfällen har de anfallit vårt GNB såväl från bron Simon Bolivar som bron Santander.”

Anfallen genomfördes med granater enligt rapporten. Venezuela uppger också att de 30-talet personer i gränsposteringen kunde försvara den. Venezuela ger Colombias president Ivan Duque ansvaret, då det handlar om paramilitärer som agerar under överinseende, och med hjälp av, Colombias militär och polis.

”Under båda broarna finns ett betydande antal kriminella och paramilitärer som tillverkar molotovcocktails med medhåll och samarbete från colombiansk polis och militär. Regeringen Ivan Duque utgör en del av en permanent aggression mot lugnet i Venezuela.”

Trots händelserna så kan man ”säga att vi har lugn vi gränsposteringarna som vaktas av armén, FANB”. I zonen finns, förutom armén, också personal från Civilförsvaret.

Telesur 190225

 Denuncian ataque de grupos paramilitares a unidad fronterizo 

https://www.telesurtv.net/news/ataque-grupos-paramilitares-frontera-venezuela-20190225-0003.html