Polischefen: ””Miami styrs av den kubanska maffian”

Miamis polischef Art Acevedo. https://majorcitieschiefs.com/

Stadens polischef: ”Miami styrs av den kubanska maffian”

Det är september i Miami. Det är hett och fukten får dig att svettas som efter en dusch. Här är också fallet med en liten grupp överhettade kubaner, som leds av en ännu mindre grupp politiker. De är uppjagade av något som sades förra månaden av stadens nye polischef. Art Acevedo, en kuba-amerikan från Kalifornien som tog över i april, sa i ett möte med polis och andra anställda att ”Miami styrs av den kubanska maffian.”

Acevedo vet kanske inte ens själv hur sanna hans ord är. Och den lilla gruppen som reagerade och protesterade för maffiajämförelsen?

Har du sett filmen ”Gudfadern”? Där finns en sekvens som visar en offentlig senatskommitté som undersöker organiserad brottslighet och Michael Corleone klagar över att han falskeligen anklagas för att vara en maffioso och att han vill ha en offentlig ursäkt. De upprörda Miamikubanerna, som grupp, skulle kunna ha spelat Al Pacinos roll som Michael i filmen.

Samma gnälliga Miamikubaner har bekvämt nog glömt att på 1950-talet, strax innan Fidel Castro kastade ut Fulgencio Batista, regerades Kuba i ett korrupt partnerskap mellan Batistaregeringen och mobben.

Under årens lopp har många av dessa kubaner som nu lever i USA – som till exempel bröderna Diaz-Balart – lyckats skriva om historien och skapa ett mytiskt Havanna där allt var perfekt ända tills Fidel Castro dök upp.

Där finns också medlemmar i Brigad 2506 som misslyckades vid sin invasion av Kuba och tillbringade tid i fängelse på ön. Efter frisläppande och under ledning av den förre Batistapolisen Jose Miguel Battle, skulle de bilda det som blev känt som ”The Corporation”, firman. En kuba-amerikansk kriminell organisation som hade fungerande relation med italienska maffian och tjänade pengar på spel, knarkhandel och andra olagliga verksamheter. Allt enligt domstolsdokument. Mord fanns också med i deras meny.

(För mer information om den kubansk-amerikanska inblandningen i den kriminella undre världen läs böckerna av den bästsäljande deckarförfattaren T.J.English, ”Havana Nocturne” och ”The Corporation”. Varav den första finns översatt till svenska).

Battle grundade ”The Corporation” i Union City, New Jersey. Men som nästan allt som har med Kuba att göra i USA så hamnade han och de andra medlemmarna i den kriminella gruppen i Miami. Det var ”The Corporations” pengar, tillsammans med fonder från CIA och CIA-tränade kubaner inblandade i knarkhandeln, som först finansierade väpnade räder in i Kuba i försöken att störta Castro-regeringen.

Det är Miamimaffians ursprung. Från första början innebar politisk debatt, en annan vinkling eller uttryck som bedömdes som en millimeter till vänster om det etablerade tänkandet, risken att utsättas för hot, förlora jobbet, våld och till och med risk för livet.

1987 skrev redaktören på den nu nedlagda Miami News, Louis Salome: I Miami hålls ”friheten att delta i politisk debatt, utan fruktan eller hot, som gisslan av några höger-kubaner.”

Jag kollade upp ordet ”maffia”. Det var referenser till sicilianare och italienska-amerikaner, något som de flesta vet och har sett på bio. Men här fanns också definitionen: ”kriminella organisationer, särskilt när de domineras av medlemmar av samma nationalitet.”

Det FINNS en kubansk Miami-maffia. De har styrt staden sedan Ronald Reagan gav dem nycklarna på 1980-talet. På 1990-talet hade de blivit så mäktiga så att stadens mest inflytelserika institution vid den tiden, The Miami Herald, var tvunget att ge efter för deras önskningar. Så här skrev Washington Post 1992: ”Övervakarna vid Inter American Press Association bryr sig vanligen om öden för journalister som sprängs i luften på platser som Bogota. Så det var något utan motstycke när ett team skickades till Miami för att undersöka ordkriget mellan den engelske utgivaren av Miami Herald och en framträdande kuba-amerikansk affärsman som täckt sidorna på 60 stadsbussar med gula skyltar som säger: ’Jag tror inte på Miami Herald’.”

Vidare:

”Avföring har smetats på tidningsställ. Skyltar har satts upp som anklagar tidningen för att vara Kommunistpartiets officiella röst. Det har till och med förekommit dödshot mot Heralds utgivare – även om hoten försvarats som bara ’pojkstreck’”.

Miami Herald har inte det inflytande det en gång haft. När det gäller kuba-maffian i Miami är de numera mer sofistikerade, men lika dödliga. Och deras tentakler räcker numera också in i stadens polisdepartement.

Politikerna som ylat om och klagat på polischefen Acevedos kommentar som anstötliga? Många av Miamis kubanska politiker har utnyttjat frågan om Kuba för att främja sina politiska karriärer genom att invagga sina väljare i tron att Fidel fortfarande spökar och förföljer dem i Florida. Det finns fall med åtalade politiker som vinner återval genom att spela ut Kuba-kortet. Många andra politiker har begått brott, och som magiker viftar de med det kubanska kommunistkortet för att sätta väljarna i en så upphetsad stämning att de glömmer det faktum att de röstar på en skurk!

Nu vill politikerna i Miami avskeda polischefen som gjorde ett så okänsligt uttalande. Några av dessa politiker var emot Acevdo från början. När han nämnde ”Kubamaffian” fick de en öppning för att möjligen kunna sparka honom.

Och nu kommer magikerna igen; Miami har mycket större problem än en polischef som gör ett olämpligt uttalande. Men han gav dem en öppning för kritik och möjligen avskedad. Vilket, ifall det lyckas, kommer att kosta stadens skattebetalare en rejäl slant för att kompensera den avskedade polischefen.

Om dessa skamlösa politiska ”ledare”, varav några är med i denna kubamaffia, skulle vara ärliga mot sina väljare så skulle de medge att Miami styrs av en kubamaffia som påverkat livet för många under årens lopp. En grupp som stoppat Miamis utveckling, till förmån för ett litet fåtal.

[Miami är också staden där artister och musiker offentligt måstRe fördöma Kubas regering om de ska få uppträda. Radiostationer bojkottar musiker som inte tar avstånd från Kubas regering. Människor som förespråkar bättre relationer med grannen Kuba hotas och har utsatts för attentat osv. Det var också i Miami som kubanska säkerhetsagenter, som infiltrerat terroristorganisationer som genomförde attentat mot Kuba, dömdes till horribla straff. Typ dubbel livstid plus 15 år. Det för att de räddat människoliv. Juryn som dömde dem vågade inget annat. Så fungerar demokratin i Miami.]

Progreso Weekly 210916

‘Miami is run by the Cuban mafia’

SOLIDARITET!

HÄV BLOCKADEN! EN MILJON KANYLER TILL KUBA!

Nu driver vi kampanjen ”en miljon kanyler till Kuba”, för att stödja Kubas vaccinationsarbete i, och utanför Kuba.

GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

Ta ett steg till och bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0