Programvara för minskad energiförbrukning

Foto: Prensa Latina

Programvara ska hjälpa hotellen att minska energiförbrukningen

En programvara skapad av företaget Soluciones a Sistemas y Equipos Tecnológicos y Energía Renovable (Sseter) i den kubanska provinsen Matanzas kommer att bidra till att minska hotellens energiförbrukning.

Enligt webbplatsen www.radio26.cu kommer programmet att minska förbrukningen av energibärare och vatten i fritidsanläggningar, av vilka hotellet Bella Costa kommer att vara det första centret att genomföra det.

Hotellets direktör Juan Carlos García sade att med hjälp av datorprogrammet kommer processerna att optimeras och förbrukningen att minskas med en optimal användning av elenergi för att göra Varadero till Kubas första digitala stad.

Projektet befinner sig för närvarande i sitt inledande skede av datainsamling och analys, men man räknar med att under andra halvan av 2023 implementera programvaran i turistorten, sade han.

Enligt Sseters webbplats är det ett kubanskt företag med nationell räckvidd som skapats i Matanzas teknikpark med inriktning på studier och tillämpning av förnybar energi, energiförbättring, installation, reparation och underhåll av teknologiska system.

Företaget består av utbildade personer med erfarenhet inom det vetenskapliga området och har avtal med Matanzas universitet och Centrum för studier av avancerad teknik (CETA) i syfte att genomföra lösningar på frågor som rör energibesparing och rationell energianvändning.

Prensa Latina, 230227 /cv

Contribuirá software en Cuba a disminuir consumo energético hotelero