Progressiva medier möts i Havanna

Kuba värd för internationellt möte för vänstermedier

Havannas Palacio de Convenciones kommer den 12-14 februari att stå värd för den andra upplagan av det internationella mötet för teoretiska publikationer från vänsterpartier och vänsterrörelser.

Närmare hundra intellektuella, personligheter, tänkare och akademiker från omkring 32 länder kommer tillsammans med kubanska kollegor att debattera vikten av enighet och ungdomens ställning inför fascism och neofascism, och enas om en gemensam agenda för att möta dessa utmaningar.

Mötet är av stor betydelse för vänstern och progressiva partier, rörelser och folkliga krafter inför den försämrade internationella situationen och den systemkris som påverkar världen, fascismens framväxt på olika platser, den gamla världens gradvisa död och förseningen i framväxten av en ny världsordning, betonas det i uppropet.

Vid det första av dessa möten, som hölls i Havanna i februari 2023, diskuterade deltagarna bland annat den nya globala geopolitiska konfigurationen och högeroffensiven, den systemiska och flerdimensionella krisen på global nivå.

De diskuterade också risken för en global kärnvapenkonflikt, kulturell kolonisering, de utmaningar som progressiva krafter står inför i dagens värld och giltigheten i arvet från den kubanska revolutionens historiska ledare, Fidel Castro.

Detta evenemang, som organiseras av Revista Cuba Socialista, det kubanska kommunistpartiets teoretiska och politiska organ, sponsras gemensamt av PCC:s Ñico López-universitet, Casa de las Américas, den kubanska avdelningen av Nätverket till försvar för mänskligheten och de kubanska tidningarna Granma och Juventud Rebelde.

Cubadebate 240210 (ZT)

Cuba acogerá encuentro internacional de medios de izquierda

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72