Ryssland bekräftar: Strömavbrotten i Venezuela planerades i USA

I en intervju med Russia Today sa Rysslands vice försvarsminister Alexander Fomin att fortsätter att pressa Venezuela.

Fallen med de massiva nedstängningarna av Venezuelas elförsörjning är resultatet av en planerad och USA-ledd operation, sa Rysslands vice försvarsminister, överste Alexander Fomin.

Fomin sa att ”USA inte slutar” när det gäller att sätta press på Venezuela. ”De utesluter inte något verktyg, de använder sig i stor utsträckning av hybridkrig, färgrevolutioner, liksom att lära upp ledare och militanta i radikala rörelser”, sade viceministern.

”En operation kallad Blackout är på gång. Det är en planerad och artificiell nedstängning av elproduktionen, vilket också påverkar atmosfären i landet negativt och bara förstärker den nuvarande krisen, främst den ekonomiska krisen”, tillade han.

Dessutom förutspådde Fomin att Kuba och Nicaragua kommer att bli Washingtons ”nästa offer”.

Han menade också att det ”styrkealternativ” som USA har förberett och med vilket man ”skrämmer alla” inte är till någon nytta för Washington, eftersom det ”kan få fler människor att enas kring den venezolanska regeringen”.

Viceministern sa att Ryssland stöder Venezuela med ”tekniskt-militärt samarbete”, liksom ”när det gäller att restaurera vapen och militär utrustning”.

Den 10 april blev det ett nytt strömavbrott i flera områden i Caracas och i vissa delar av övriga landet. Detta strömavbrott ska läggs till serien av mindre sådana som började den 7 mars och avbröt arbets- och skolaktiviteter, och påverkade driften av telefoni, Internet, vattenförsörjning och kollektivtrafik.

Regeringen i Caracas skyllde attackerna på USA och på delar av den venezolanska extremhögern, som en del av planen att störta regeringen, medan oppositionen påstod att de berodde på myndigheternas ”bristande underhåll” och ”ineffektivitet”.

RT, Cubadebate 190422

Ministerio de Defensa ruso: Los apagones en Venezuela son fruto de una ”operación planificada” de EE.UU.

Rusia confirma que apagones en Venezuela fueron planificados por Washington