Stockholm, Vitabergsparken 21 augusti kl 19. Konsert med världsartisten Eme Alfonso!

Foto: Larisa López Cubadebate

Konsert med Eme Alfonso!

Ur presentationen:

Kubanska rytmer blandas med jazz och soul när Eme Alfonso står på scen. Hon har delat scen med artister som Chucho Valdés, Omara Portuondo, Fito Páez, och Ray Lema och är dessutom medlem i legendariska Síntesis som nominerats till en Latin Grammy.

Vitabergsparken, Södermalm, Stockholm

Fri entré!

Söndag 21 augusti 2022 kl 19.00

Eme Alfonso blandar i sin musik rytmer från Kuba med jazz och soul. Nacional Public Radio of America (NPR) kallade Eme Alfonso för ”Kuba’s nya sound”. Hon har delat scen med artister som Chucho Valdés, Omara Portuondo, Fito Páez, och Ray Lema. Hon är dessutom medlem i legendariska Síntesis som nominerats till en Latin Grammy. På sitt senaste album ”Eme” jobbade hon tillsammans med X Alfonso (Goya Award), Pedro Luis Ferrer, ”Ruzzo” från Orishas (Grammy) och Harold López-nussa (Montreaux Jazz Festival Award), bland många andra stora kubanska jazzmusiker.

Eme Alfonso värnar starkt om den kubanska kulturens mångfald och rikedom. Som artist med globala influenser har hon också deltagit i UNESCO-projekt med fokus på att i filmer dokumentera öns kulturrikedomar.

Senaste åren har Eme Alfonso karriär tagit ordentlig fart internationellt med bland annat uppträdanden på South by Southwest och en hyllad Tiny Desk-konsert.

Konserten presenteras i samarbete med Selam

EME ALFONSO

https://kulturhusetstadsteatern.se/musik/eme-alfonso

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande, samma pg och Swish som ovan)