Stöd till det palestinska folket!

Stöd till det palestinska folket

Övergreppen mot det palestinska folket måste upphöra!

Deklaration till stöd till det palestinska folket och regering efter de senaste brotten begångna på ockuperat område:

Det Kubanska Institutet för Vänskap mellan Folken, ICAP, och Kubansk-Arabiska Vänskapsföreningen, AACA, ansluter sig till det internationella fördömandet av det sionistiska israeliska våldet som ännu en gång orsakat förluster av människoliv i dess försök att krossa det beundransvärda motståndet från det heroiska palestinska folket.

De senaste morden på nio palestinier på det ockuperade Västbanken, bland dem en gammal kvinna, visar utom allt tvivel den kriminella och inhumana karaktären av den sionistiska aggressionen samtidigt som den förstärker rättvisan i saken som det palestinska folket försvarar.

Användningen av extremt våld mot obeväpnade palestinier, som sker utan att de skyldiga straffas, har orsakat tiotals döda i år, kräver ett enhälligt fördömande av det internationella samfundet. Det är dags för att gå fram enat och kräva rätten till återvändande, frihet för de politiska fångarna och erkännande av Östra Jerusalem som huvudstad i den palestinska staten.

Vi kommer att fortsätta att höja våra röster överallt då dessa övergrepp görs mot ett helt folk och måste upphöra!

Havanna 27 januari 2023

Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos, ICAP

Asociación de Amistad Cubano – Árabe, AACA

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande, samma pg och Swish som ovan)