Svensk-Kubanska gratulerar det bolivianska folket

Svensk-Kubanska Föreningen gratulerar bolivianerna till valet av Evo Morales till en ny presidentperiod.

Svensk-Kubanska Föreningen gratulerar Evo Morales och Bolivias folk till segern i presidentvalet. President Evo Morales omval innebär att Bolivias samhällsbygge till gagn för folkflertalet kommer att fortsätta.  Det handlar inte minst om landsbygden och ursprungsbefolkningen som erövrat respekt. Fattigdomen har halverats sedan Morales valdes till president 2006. Strategisk industri nationaliserades och finansierade modernisering av jordbruk, infrastruktur, hälsovård, utbildning, och fortsatt utveckling för att ytterligare stärka Bolivias självständighet mot utländska krafter som vill exploatera landets rikedomar.

Svensk-Kubanska Föreningen fördömer de högerextrema våldselement som brände ned vallokaler i försök att skrämma och sabotera valet. Och de har fortsatt med våldsamheter och högljudda anklagelser av valfusk uppbackade av USA. USA-kontrollerade OAS kräver att en andra valomgång görs! Hands off Bolivia! säger vi! Vi har sett nog av USA:s kuppförsök för regimskifte runt om i världen.

Vi fördömer de stora medierna som försöker misstänkliggöra Evo Morales valseger med rubriker som ”omstridd rösträkning”, ”ifrågasatt Boliviaval”, ”valresultatet ändrades över en natt”, ”Rösträkningen har kantats av fuskanklagelser”. Knappast ett ord om vad valresultatet innebär för det Bolivianska folkets framtid!

Svensk-Kubanska Föreningen

25 oktober 2019