USA förbjuder Panama från att ta emot kubansk hjälp

läkare Peru
USA har noll respekt för andra länders självständighet. Nu förbjuder stormakten lilla Panama från att ta emot kubanskt bistånd för att bekämpa Covid-19. Foto: Cubaminrex-Prensa Latina

USA förbjuder Panama från att ta emot kubansk läkarhjälp

USA:s nationelle säkerhetsrådgivare för västra halvklotet och USA:s kandidat till chefskapet för Interamerikanska Utvecklingsbanken BID, Mauricio Claver-Carone, förbjuder Panama från att sluta kontrakt med kubanska läkare för att bekämpa Coronaviruset.

Claver-Carone förklarade på telefon för Panamas president Laurentino Cortizo USA:s position. Den är motståndare till att Kubas Henry Reevebrigaders tjänster anlitas. I telefonsamtalet uttryckte Claver-Carone att hans budskap gäller ”alla regeringar som funderar på att ingå kontrakt med Kubas regering.”

Efter ett besök i Panama från Trumpadministrationens Robert O´Brien sade Frente Amplio por la Democracia att besöket ägde rum för att ”hindra den solidariska hjälpen till hälsovårdsarbetarna i Panama från de erfarna kubanska läkarna.” Det tillade att det humanitära arbete som kubanerna utfört i många länder gett dem erkännanden från människor och resulterat i förslaget att de skulle vara värdiga mottagare av Nobels Fredspris.

Också Frente Nacional por la Defensa de los Derechos Económicos y Sociales (Frenadeso) vill ha kontrakt med de kubanska läkarna efter att ha konstaterat att Panamas regering misslyckats med att möta Covid-19 pandemin.

Telesur 200826

EE.UU. censura a Panamá por solicitar médicos cubanos

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 – 0

Swish 123 182 37 72