USA till nytt angrepp mot turismen till Kuba

USA:s regering gör allt för att hindra Kubas inkomster också från turism

USA till nytt angrepp mot turismen till Kuba

USAID, USA:s ”biståndsorganisation” som i praktiken är ett CIA-organ, har beviljat pengar till en NGO med drygt 97 000 dollar för att motarbeta turismen till Kuba. Projektet kallas: ”Sanningen om exploateringen av den kubanska turismen.” [Alltså en komplettering av kampanjen mot Kubas läkarbrigader].

Organisationen som får pengarna är Directorio Democrático Cubano, ibland Dirección Democrática Cubana. Den bildades 1990 i Miami. Det framställer sig som en organisation som främjar demokratin i Kuba genom ”icke-våld. Målet för Directoriet är att stödja friheten, demokrati och de mänsklig rättigheterna i Kuba.”

Ledare för organisationen är Orlando Gutiérrez. Den 4 december gav han sitt stöd till en väpnad invasion av Kuba för att störta den socialistiska regeringen. Han sa: ”Om det förekommer dödligt förtryck, om militärt våld används för att hindra Kubas folk, då är det legitimt och vi ber om en internationell intervention under ledning av USA för att störta denna regim och göra slut på den.”

USAID och USA:s UD har gett organisationen ca 7 miljoner dollar mellan 2006 och 2019. De senaste åren har det fått 650 000 dollar varje år.

Cubadebate 201208

USAID y el terrorista Gutiérrez Boronat contra el turismo cubano

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer, samt från vanligt folk på ett slut på blockaden. Likaså växer kravet, inte minst i länder där de kubanska medicinska läkarbrigaderna arbetar, att Henry Reevebrigaderna ska tilldelas Nobels Fredspris 2021! Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!        

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Fredspriset: SKRIV DITT NAMN MED UPPMANINGEN ATT NOBELS FREDSPRIS 2021 SKA TILLDELAS DE KUBANSKA MEDICINSKA LÄKARBRIGADERNA, HENRY REEVE!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Bort med blockaden: SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Ekonomiskt bidrag: OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72