Venezuela: 2 685 dollar för att ljuga

Colombiansk tevejournalist satte manus i händerna på venezuelansk säkerhetsagent som fick 2 685 dollar för att ljuga

TEGUCIGALPA / 2017-09-05 / Den colombianska tevejournalisten Claudia Cano instruerade hur och vad den avhoppade venezuelanska säkerhetsagenten Edgar de Jesus Villanueva skulle säga. För det fick han åtta miljoner colombianska pesos, eller 2685 dollar, en skitsumma för att sälja sin heder, trovärdighet och sitt land.

Eller är han i själva verket en kubautbildad kontraagent?

För samtalen mellan Villanueva och Cano är inspelade och den latinamerikanska tevekanalen Telesur, med säte i Caracas, publicerade i dag, tisdag den 5 september bomben som med all sannolikhet kommer att spoliera den 26-åriga Canos framtida journalistkarriär.

Canal Unos journalist är en typisk tevejournalist med rätt ” utseende” som ska platsa i teverutan. Förspelet till ”Bomben” som Canal Uno skulle presentera påstods vara direkta konkreta anklagelser mot både president Nicolas Maduro och Diosdado Cabello, andreman i det socialistiska regeringspartiet PSUV och hatad bland den colombianska oligarkin och mediemonopolen.

Claudia Cano hade lyckats komma över en ”chiva”, på journalistspråk en ”Flash”. Hur, var och när Canal Uno hade lyckats att komma i kontakt med den avhoppade säkerhetsagenten vet vi ännu inte. Kanske han rekryterades redan i Caracas där köpesumman gjordes upp.

Journalisten Claudia Cano skulle i söndagsnyheterna presentera anklagelserna från denne Sebin-agent som handlade om droghandel, där den mystiska och hittills okända drogkartellen Cartel de los Soles, korruption, tortyr mot politiska fångar och demonstranter hos oppositionen skulle bindas ihop med Diosdado Cabello och säkerhetspolisen Sebins högste chef Gustavo Enrique Lopez.

Dick Emanuelsson, Resumen Latinoamericano 170905

Läs hela artikeln här:
http://dickema.blogspot.se/2017/09/colombiansk-tevejournalist-satte-manus.html/