Venezuela: Bolivarianska väpnade styrkorna slog ner angrepp

Bolivarianska väpnade styrkorna (FANB) rapporterar om arresteringen av en liten grupp angripare från zon 43 av Bolivarianska Nationalgardet (GNB) som tillgripit vapen från säkerhetsstyrkorna i Petare, Sucre kommun, Miranda, och som nu tillhandahåller information av intresse för underrättelsetjänsten.

Gruppen tillfångatogs vid högkvarteret för den speciella säkerhetsenheten Waraira Repano, i Cotiza, Caracas, tidigt på måndagsmorgon och den stulna vapnen har återbördats.

FANB uttrycker sitt kategoriska fördömande av denna typ av handlingar, som ”säkerligen motiveras av dunkla intressen inom extremhögern och står i strid med de grundläggande reglerna för vår institutions militära disciplin, heder och traditioner”.

Uttalandet bekräftar också hela FANBs oinskränkta lojalitet med konstitutionen och Republikens lagar.

 

Hela uttalandet:

”Bolivarianska nationella väpnade styrkorna informerar Venezuelas folk att ca kl 02:50 den 21 januari 2019 förrådde en liten grupp angripare, tillhörande kommandot för zon 43 av Bolivarianska Nationalgardet, sin trohetsed om lojalitet med fosterlandet och dess institutioner, och övermannade kapten Gerson Martínez Soto, befälhavare för polisens samordning i Macarao, varifrån angriparna fortsatte i två militärfordon. Därefter stormade de säkerhetshögkvarteret i Petare, Sucre, stal ett antal vapen och kidnappnade under dödshot två officerare och två nationalgardister.

Brottslingarna övermannades och tillfångatogs vid den särskilda säkerhetsenhetens högkvarter i Waraira Repano, i Cotiza, kommunen Libertador, även den tillhörande Nationalgardet. Angriparna mötte starkt motstånd från de officerare och yrkestrupper som var stationerade där. Det bör påpekas att vid arresteringen återvanns de stulna vapnen och de anhållna lämnar nu information som är av intresse för underrättelsetjänsten och det militära rättssystemet. Lagen kommer att tillämpas med full kraft.

Bolivarianska nationella väpnade styrkorna fördömer kategoriskt dylika handlingar, vilka säkerligen motiveras av dunkla intressen inom extremhögern och står i strid med de grundläggande reglerna för vår institutions militära disciplin, heder och traditioner. I detta avseende bekräftar vi inför samhället, att alla operativa enheter, administrativa avdelningar och utbildningsinstitutioner arbetar helt normalt. Vi bekräftar också vår oinskränkta lojalitet med konstitutionen och Republikens lagar. ”

correo del orinoco 190121

Fanb capturó a grupo delincuente que robó armamento en comando de la GNB