Venezuela fördömer provokation från EU

Foto: VTV

Venezuelas utrikesminister Jorge Arreaza kallade försöket från några EU-parlamentariker att ta sig in i landet, på inbjudan av den ogiltigförklarade Nationalförsamlingen, som en provokation.

Via sitt Twitterkonto meddelade han att Venezuelas regering flera dagar innan besöket informerat om att de inte skulle släppas in.

På diplomatiska vägar har Venzuelas UD uppmanat till att ge upp försöken till möten med Nationalförsamlingen, som sedan 2016 agerar utanför lagen, och undvika ytterligare provokationer.

“Den Bolivarianska Republiken Venezuelas konstitutionella regering tillåter inte den europeiska extremhögern att rubba landets stabilitet och lugn med ytterligare ett av deras oförskämda aktiviteter av inblandning. Venezuela respekterar man!”, skrev han.

Tidningar har rapporterat om att gruppen av Europaparlamentariker i söndags hindrades från att komma in i landet, där de planerade olika sammanträden. Bland dem fanns ett med ordföranden i Nationalförsamlingen Juan Guaidó, självutnämnd interimspresident,

Prensa Latina 190218

https://www.prensa-latina.cu/index.php?o=rn&id=254015&SEO=canciller-venezolano-denuncia-provocacion-de-parlamentarios-europeos