Att döda budbäraren [Venezuela]

”Att svartmåla medlaren” är den mediala varianten av att ”döda budbäraren”. Det är vad som skett när medierna i Spanien har kört kniven i förre presidenten José Luis Zapatero.

Hans brott: han ber den venezolanska oppositionen att underteckna avtalet som man förhandlat fram med Venezuelas regering. Ett avtal som oppositionen drog sig ur i samma ögonblick som när det skulle skrivas under.

Det märkliga är att kampanjen mot Zapatero leds av den stora dagstidningen El Pais, som står nära Zapateros socialdemokratiska parti PSOE. Zapatero anklagas av El Pais för att blanda ihop sin roll som medlare med att ”ge syre till chavismen”. (Regeringen).

Det som de stora medierna, i förbund med Vita Huset, EU och Limagruppen, inte kan acceptera är att det hålls presidentval i Venezuela den 22 april. Medierna skriver att det ”saknas garantier”. Men det är lögn. Problemet för dem är att valen hålls vid en tid då oppositionen är splittrad i tusentals interna konflikter och inte kan ställa upp med en gemensam kandidat.

Detta visar det uppenbara; att El Pais, en gång i tiden progressiv, idag stöder ultrahögern. Precis som alla stora medier i premiärminister Rajoys Spanien.

Cubainformacion.tv 1802015