Biden sätter åter igen Kuba på listan över stater som stöder terrorism

Terroriststaten USA anklagar Kuba för att stödja terrorism. Argument? Behövs inte.

Biden-administrationen sätter åter igen upp Kuba på listan över stater som stöder terrorism

Joe Bidens administration publicerade på tisdagen USAs rapport om terrorism och fortsätter att utse Kuba till ”statlig sponsor av terrorism”.

National Network on Cuba fördömde denna falska utnämning på sitt Twitterkonto och krävde att USAs blockad av Kuba skulle upphöra. ”Ta bort Kuba från listan, avsluta blockaden!””Det verkliga syftet med att förtala Kuba som ’terrorist’ är att rättfärdiga USAs olagliga blockad av Kuba”, tillade National Network on Cuba.

”Genom att utse Kuba till en statlig sponsor av terrorism ökar USA de redan förödande effekterna av sanktionerna.”

De påminde om att Biden under sin presidentkampanj sade att han skulle upphäva Trumps hårdare sanktioner och återgå till Obama-administrationens normaliseringspolitik, men han har inte levererat.

”Reagan satte upp Kuba på listan 1982 på grund av Kubas stöd till antikoloniala befrielserörelser runt om i världen och för att landet gav asyl till politiska fångar som flydde från USA”, skriver de.

Obama tog bort Kuba från listan och började normalisera förbindelserna. Trump lade till 240 ytterligare hårda sanktioner mot Kuba och omdefinierade Kuba som en statlig sponsor av terrorism den 11 januari 2021, bara dagar efter det fascistiska upproret mot Capitol Hill.

”Biden fortsätter USAs långa historia av terror mot Kuba, som inkluderar invasionen i Grisbukten, finansiering av exilkubaner för att bomba kubanska flygplatser och hotell och försök att mörda Fidel Castro 638 gånger.”

Även om den felaktiga informationen i denna rapport [från USA] förment gäller 2021 är det skamligt att det publiceras. Varken då eller nu finns en enda anledning för USA att inkludera Kuba bland de länder som sponsrar eller inte samarbetar i kampen mot terrorismens gissel.

Hur kan USAs utrikesdepartement rapportera att Colombia bad Kuba om utlämning av 10 ELN-medlemmar som befann sig på Kuba, när den colombianska regeringen aldrig begärde utlämning av 5 personer? Ovannämnda personer befinner sig i Mexiko i dag och talar med Colombias regering!!!!

Cubadebate 230228 /cv

Administración Biden vuelve a colocar a Cuba en la lista de Estados que patrocinan el terrorismo