Dags att dra, Miami väntar. Bye-bye, Añez!

Áñez håller presskonferens. Foto: Min de comunicaciones, wikimedia commons

Dags att dra, Miami väntar. Bye-bye, Añez!

Medan extremhögern i Bolivia vägrar erkänna valresultatet och uppmanar till våldsamt motstånd i stil med förra årets kupp, så tänker den självutnämnda kuppresidenten Jeanine Añez på sin framtid. NBC uppger att Añez ansökt om 350 visum från USA:s regering.

Hon och hennes kumpaner är rädda för att få stå till svars för ett års försnillande och korruption, då bland mycket annat medel till bekämpning av Coronapandemin istället hamnat i deras fickor. Uppgifterna om visumansökningarna sprids nu brett på nätet, under rubriken ”Dags att fly?”

Samtidigt visar valsammanräkningen att MAS vunnit med över 55 procent av rösterna! MAS´ seger har erkänts av Añez, liksom av Mesa som kom tvåa i valet och också OAS` generalsekreterare Luis Almagro. Mot denne reses nu krav på hans avgång. Valresultatet från 18 oktober anses bevisa det som flera undersökningar kommit fram till; att det inte var valfusk förra året, vilket OAS hävdade och utlöste våldet som ledde till president Evo Morales´ landsflykt och ett år av en icke vald regering, som kastat landet åratal tillbaka i tiden.

Det nyval som omgående skulle hållas efter kuppen sköts upp månad efter månad. Till slut var Añez, efter landsomfattande protester, tvungen att gå med på nyval. Segern gick som väntat till MAS, men med högre siffror än de flesta trott. Ett års vanstyrsel av landet har gett MAS ökat stöd.

Trean i presidentvalet, fascisten Camacho, vill förbjuda MAS och erkänner inte valresultatet. Under röstsammanräkningen stod tuffingen och grät. Nu har han samlat sig och sina huliganer och utlyser våldsaktioner till lördag. Redan har en av MAS valda ledamöter misshandlats och befinner sig på sjukhus. Camacho fick 14 procent i presidentvalet, men hans rörelse fick 45 procent i den rikaste provinsen, Santa Cruz. Hans parti, ”Creemos” (Vi tror) har rika uppbackare bland kapitalister och också utanför landets gränser.

Hispantv med flera  201023

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)