Honduras: mystisk helikopterolycka

Så här presenterades olyckan idag av den regeringstrogna dagstidningen El Heraldo

 

TEGUCIGALPA / 2017-12-16 / President Juan Orlando Hernández´ syster Hilda Hernández avled vid middagstid i dag, lördag, vid en helikopterolycka. Nyheten kablades ut av Honduras flygvapen kl 15.25 på lördagen och bekräftades av presidenten en timme senare. Krisen i det centralamerikanska landet fördjupas och oppositionen utlyste i dag en ny nationell protestdag på måndag.

Hilda Hernández var en kombinerad press- och kommunikationsminister. Det var en post som oppositionen ansåg vara olaglig eftersom författningen förbjuder familjemedlemmar att inneha en ministerpost om de samtidigt är direkta familjemedlemmar till presidenten. Presidenten försvarade utnämningen med att hon inte hade någon egen budget, något som motbevisades i form av flera utbetalningar med ministerns namnunderteckning.

Hon var även den främsta strategen bakom presidentens valkampanjer, både 2013 som i årets valkampanj. Denna kulminerade den 26 november men Valtribunalen (TSE) har fortfarande inte utsett någon vinnare, även om TSE säger att Hernandez har 1,5 procent mer än oppositionens Salvador Nasralla.

Hilda Hernández anklagades också för att med pengar eller annonser ”köpa” journalister och medier i stil med den peruanske avsatte presidenten Alberto Fujimori. Denne dömdes till 25 års fängelse för mord och korruption.

Dick & Miriam Emanuelsson 171216

Läs hela artikeln här:
http://hondurasdick.blogspot.se/2017/12/honduras-presidentens-syster-och.html?spref=fb&m=1/