Intresserad av hälsovården i Kuba? Åk med i januari 2024!

Foto: Jonathan Buttle-Smith (CC-0)

UPPDATERING 2023-09-25:

Vårdresan till Kuba är planerad till den 22 januari till 5 februari 2024. Preliminär kostnad är max 30.000 kr.

Intresserad av hälsovården i Kuba? Åk med i januari 2024!

Det har inte varit någon sjukvårds studieresa de två senaste åren på grund av pandemin som spred sig över världen.

Vi tar upp stafettpinnen igen och nu vill vi undersöka intresset av att förbereda och genomföra en resa till Kuba i januari 2024.

Förberedelserna från den inställda resan 2020 kan vi använda oss av, vilket inbegriper kontakterna för de olika studiebesöken på Kuba.

Det Singoalla Tiroler, reseledare på tidigare liknande resor, har berättat om möjligheterna att besöka, undersöka, samtala och uppleva låter enormt intressant, spännande och viktigt. Det kommer också att finnas med kultur, historia, politik, dans och bad i programmet.

För kubanerna vi möter är resan också viktig; den visar på vårt stöd och intresse för kampen de genomlever utifrån framförallt blockaden mot denna ö, som slår hårt mot inte minst hälsovården.

Vi behöver vara 20 personer som så småningom bestämmer oss för att resa. Det för att ekonomin ska gå ihop. Tidigare resor har kostat mellan 20.000 – 30.000 kr. Priset beror lite på när resan blir av och hur många vi blir. Det kan vi gemensamt diskutera liksom innehållet.

De som anmäler intresse får närmare besked framöver.

Vi planerar att träffas i gruppen innan resan för att bl.a gå igenom olika önskemål och intresseområden, vilket även gör att vi lär känna varandra en del. Under resan blir det seminarier där vi samtalar om vad vi sett och upplevt under dagen.

En tanke är också att vi ska fundera kring vårt eget hälsovårdssystem i kontrast till det kubanska systemet, dess fokus på preventiv hälsovård och som trots få materiella resurser når häpnadsväckande resultat. 

Är du intresserad så mejla anna@sonntag.se 

 så skriver vi upp dig på en preliminär deltagarlista. Har du frågor; låt höra!

Har du någon/några i din närhet som kan vara intresserad, ge vidare denna information!

Vi vill gärna ha besked innan sista april!

Fundera och ge dig denna chans och möjlighet till en berikande Kubaresa!

Som sagt; VÄLKOMMEN att höra av dig!

Hälsar Singoalla, Ariolquis och Anna