Journalistförbundets tidning propagerar mot Kuba

Journalistförbundets tidning förmedlar propaganda mot Kuba

Journalistförbundets tidning, ”Journalisten”, hade 2 december en artikel om Kuba som larmar om att kubanska myndigheter skulle hindra lokala journalister från att jobba, bland annat genom att stänga dem ute från sociala medier.

Journalisten: ”Protester har ägt rum på Kuba efter att polisen grep rapparen Denis Solís som tillhör San Isidro-rörelsen, som sägs vara ett nätverk som kräver yttrandefrihet i Kuba. Och påstår att myndigheterna försvårat arbetet för lokala journalister genom att av och till hindra dem från att nå sociala medier som Facebook, Twitter, WhatsApp och Instagram. CPJ (Committee to Protect Journalists)  fördömer dessa restriktioner och kräver att alla kubanska medborgare får tillgång till internet.” Hanna Lundquist jl@journalisten.se

Är det verkligen sant? Vad kan det handla om? Vad är San Isidro?

Till att börja med har kubanerna tillgång till internet, och många utnyttjar det mycket. Det visar inte minst den facebookshow som ledaren för San Isidrorörelsen, rapparen Denis Solis själv lagt ut på Facebook, där han på grövsta sätt angriper Kubas president, hyllar Trump och visar hur ett dussin personer i San Isidrokvarteret samlats för att protestera mot regeringen.

Denis Solis skröt själv i sin videosändning på internet med att han hade länkar till människor som finansierar terrorangrepp mot Kuba, som Jorge Luis Fernández Figueras, som tillhör en antikubansk terrorgrupp i Miami och som lovat skicka Solis 200 US$ i månaden.

Inom gruppen säger vissa att de hungerstrejkar och flera syns i den Solis’ realityshow som kan ses i direktsändning på internet (fritt tillgängligt för alla), och som ”rörelsen” rutinmässigt sänder på sociala nätverk, mot betalning från USAs ambassad.

USAs utrikesminister Mike Pompeo och Mara Tekach, USAs Utrikesdepartements ansvariga för kubanska angelägenheter, har också uttalat sitt stöd för denna så kallade San Isidrorörelse.

Det som inte framgår på Facebook är grannarnas massiva avståndstagande. De drog ut på gatorna för att försvara sin revolution och Centro Havannas Trillopark blev platsen för ett lidelsefull gatans parlament. Folk protesterade mot USAs manipulation och svartmålning av deras land. Tusentals ungdomar deltog i motståndet mot det så kallade San Isidro upploppet.

”Vi vill berätta för världen att vi ungdomar verkligen älskar revolutionen” sa företrädare för detta gatans parlament som försvarade sin revolution mot Solis USA-stödda angrepp. ”Kubas folk tolererar inte våra fienders inblandning i vårt land. Vi löser våra problem själva.”

Eva Björklund 2020-12-03

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer, samt från vanligt folk på ett slut på blockaden. Likaså växer kravet, inte minst i länder där de kubanska medicinska läkarbrigaderna arbetar, att Henry Reevebrigaderna ska tilldelas Nobels Fredspris 2021! Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!        

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Fredspriset: SKRIV DITT NAMN MED UPPMANINGEN ATT NOBELS FREDSPRIS 2021 SKA TILLDELAS DE KUBANSKA MEDICINSKA LÄKARBRIGADERNA, HENRY REEVE!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Bort med blockaden: SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Ekonomiskt bidrag: OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72