Kuba stöder Palestina mot Covid-19

Kuba stöder Palestina också i kampen mot Covid-19

Kubas ambassadör i Libanon, Alexander Pellicer, försäkrar att hans land stödjer palestinierna i bekämpandet av Covid-19, precis som hans land alltid stöder de som har det svårast i världen.

En delegation från Palestinas Demokratiska Front med Ali Faisal och Abraham Al Nimer besökte den kubanska legationen i samband med fyraårsdagen av Fidel Castros bortgång.

Faisal och Nimer bekräftade sin trohet och lojalitet med ledaren för den kubanska revolutionen. De kommer aldrig att glömma Kubas försvar av det palestinska folket. De tackade också Kubas president Miguel Diaz-Canel som följer de principer som Fidel Castro hade vad gäller solidaritet och vänskap med syster- och brödrafolk

2018 delade Kuba ut 200 stipendier under fyra år för palestinier att studera till läkare i Kuba. Dessa 200 lades till tidigare tio platser.

Under mötet skedde också en dialog med de palestinska besökarna om de kubanska vetenskapsmännens arbete för att ta fram ett vaccin mot Covid-19, som ska göras tillgängligt för det palestinska folket.

Prensa Latina 201126

Cuba will support fight against Covid-19 in Palestine

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)