Kuba besegrar olympiska mästarna Frankrike i volleyboll

Från matchen Kuba-Frankrike. Foto: VNL

Kuba besegrar olympiska mästarna Frankrike i volleyboll

I en turnering som hittills inte gått Kubas väg skrällde ö-nationen och vann över OS-mästarna Frankrike, Hoppet om kubanskt volleybolldeltagande i OS i Paris lever vidare.

I en spännande match som gick till tie-break överraskade det kubanska laget de regerande olympiska mästarna, Frankrike, och besegrade dem med tre set mot två (25-18, 20-25, 23-25, 25-22, 15-10). De kubanska spelarna visade en bättre prestation och under ledning av Robertlandy Simón tog de viktiga poäng för sina olympiska ambitioner.

I en match där Kuba började vinna, men förlorade de två följande seten, gav kubanerna inte upp och lyckades komma tillbaka i fjärde set och avslutade på ett övertygande sätt femte set.

Med denna prestation har Kuba 9,55 poäng och är återigen i den olympiska kvalzonen, i väntan på vad som händer mellan Serbien och Argentina.

Det kubanska landslaget var överlägset i blockering (13-7) och kunde dra nytta av det franska lagets misstag (29-22) för att återigen drömma om OS-kval, efter en vecka med negativa resultat.

På individuell nivå utmärkte sig Marlon Yant med 23 poäng och Miguel Ángel López med 21. Robertlandy Simon gjorde för sin del 9 poäng, med 3 i anfall, 5 i block och 1 i serve.

Under den tredje veckan kommer Kuba i Ljubljana, Slovenien, att ställas mot värdlandet Slovenien, samt Bulgarien, Serbien och Polen.

Voli: Cuba no cree en Francia y se mete nuevamente en zona de clasificación olímpica

Cubadebate 240608 (ZT)