Kuba och FAO i miljösamarbete

Kuba är känt för sina ekologiska stadsjordbruk, de mest omfattande i världen. Foto: escambray.cu

Kuba och FAO i miljösamarbete

Kuba och FN:s livsmedelsorganisation FAO har undertecknat ett avtal som kommer att gynna sju kommuner i Kuba.

Det var 1 juni 2020 som Kuba och United Nations Food and Agriculture Organization (FAO) undertecknade ett avtal på 119 miljoner dollar för ett projekt som syftar till att bekämpa klimatförändringar på ön, rapporterar OnCuba. Enligt Agencia Cubana de Noticias utarbetades kontraktet av Kubas jordbruksministerium och FAO, samt tillstyrktes av styrelsen för Green Climate Fund, FVC, i Genève.

Kuba står för 81,7 miljoner dollar och FAO för lite drygt 37 miljoner. Projektet är det fjärde i Latinamerika och det första i Kuba som stöds av FVC. Projektet syftar till att förbättra livsmedels- och näringssäkerhet, öka stabiliteten i de lokala livsmedelsodlingssystemen samt arbeten och tillgång till vatten i provinserna Matanzas, Villa Clara och Las Tunas. Det då dessa provinser är särskilt känsliga för klimatförändringar. 240 000 människor förväntas gynnas av projektet som kommer att arbeta med 52 000 jordbrukare i sju år. Investeringar i teknologi, maskiner och andra resurser ingår för att rehabilitera produktiva landområden.

Cuba Central Team (USA) 200605

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemikrisen skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 – 0

Swish 123 182 37 72