Kuba och Storbritannien i medicinskt samarbete

Kuba och Storbritannien i medicinskt samarbete

Kuba och Storbritannien startar ett Joint Venture för att utveckla mediciner. ”Vårt uppdrag är att prioritera det allmännas hälsa”, säger BioCubaFarmas chef Eduardo Martinez.

Kubanska BioCubaFarma och brittiska företaget SG Innovations tillkännagav i måndags bildandet av företaget BioFarma Innovations för tillverkning och försäljning av nyskapande mediciner i Europa. Initiativet syftar till att ge tillgång till en hel rad av biofarmaceutiska produkter som skyddas av BioCubaFarmas patent.

BioFarma Innovations kommer att utöka sitt distributionsnätverk och öka tillgången till dessa produkter för fler människor i världen. Det inkluderar mediciner som bekämpar Covid-19.

Kliniska tester av olika produkter som BioCubaFarma utvecklat för att behandla denna respiratoriska sjukdom har visat uppmuntrande resultat i flera länder.

BioFarma Innovations kommer att ha sin bas i Storbritannien och dess ordförande kommer att vara David Triesman, som arbetat med NHS (Storbritanniens National Health Service) i över 40 år.

”Vårt uppdrag är att prioritera den allmänna hälsan. Vi erbjuder ett dynamiskt och öppet sätt att samarbeta med globala farmaceutiska företag och offentliga hälsoorganisationer i Europa och Brittiska Samväldet. Det spänner över licenser till avtal om forskning och utveckling”, säger BioCubaFarmas ordförande Eduardo Martinez. Han betonade att: ”Vi har konsoliderat en bred portfolio av produkter och i vill garantera tillgång till nya mediciner för att möta behov i världen som inte tillgodoses idag.”

Telesur 200803

Cuba and the U.K. Start a Joint Venture to Develop Medicines

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer och arbetslösa).