Kuba skyddar sina korallrev

Ett rikt fiskliv i de ovanligt friska kubanska korallreven. Ett paradis för fritidsdykare.

Kuba satsar på sina korallrev

Kubas första barnkammare för korallrev, som syftar till att öka biodiversiteten bland dessa orörda områden, har skapats i Guanahacabibes, längst i väster på ön. Stigande vattentemperaturer, överfiske och sjukdomar hotar alla korallrev. Kuba skyddar sina rev och har många av de friskaste. Barnkammaren är utformad för att skydda dem och öka biodiversiteten. Den skapades för tre år sedan i ett partnerskap mellan Kubas Nationella Akvarium och Floridas Akvarium. Artikeln [se länk] innehåller en videointervju med Pedro Pablo Chevalier som är chef för Kubas Nationella Akvariums avdelning för biodiversitet. Han säger bland annat att ”vi vill återskapa korallrevens ursprungliga funktioner och hälsa”.

Sedan Trump kom till makten i Washington har de personliga kontakterna minskat och försvårats mellan Kuba och Florida, men man försöker att hålla kontakten via nätet. Enligt Floridas experter har Kuba korallrev i ett friskt tillstånd som sedan länge saknas i Florida.

Reuters 200610/Cuba Central Team 200612

With pristine reefs at stake, Cuba bets on coral nurseries

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemikrisen skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 – 0

Swish 123 182 37 72