Kubanska miljövänliga leksaker ut på världsmarknaden

Kubanska leksaker ut på världsmarknaden

När året lider mot sitt slut vill vi gärna ge lite positiva nyheter. Pedagogiska och miljövänliga leksaker till världsmarknaden är en sådan. Från ”världsmarknaden” får vi då räkna bort USA, dit Kuba inte kan exportera. I övrigt försöker stormakten hindra Kubas förbindelser också med andra länder.

Kubas revolution firar 61 år. Det har inte varit en enda dag av lugn och fred med världsmakten. Men USA har inte lyckats knäcka den lilla, men sturska, nationen. 

Under den kubanska handelsmässan FIHAV2019 ska ett samarbete inledas mellan kubanska Decorate och tyska Profümed. Ett kontrakt ska skrivas under för global distribution av Decorates utbildningsleksaker. Dessa är tillverkade av träspill från den kubanska tobaksindustrin.

Leksakerna är till 100 procent tillverkade i Kuba och är avsedda för den internationella marknaden, säger Ariel Balmaseda, chef för kooperativet Decorates ”Gabi&Sofi” barnserie. Produkterna kännetecknas av att de är avsedda för undervisning och tillverkade med certifierad och återvunnen träspillråvara från tobaksindustrin. Ett avtal ska undertecknas som en del i aktiviteterna vid Havannas Internationella Handelsmässa FIHAV i år. (2019)

Cuba Central Team 191025