Miljonregn för att störta Kubas regering

På fotot en del av USA:s avlönade agenter i Kuba. Här står de under den amerikanska gamen inne på USA:s ambassad i Havanna tillsammans med sin uppdragsgivare

USAID och kontrarevolutionens djupa fickor

Med jämna mellanrum uppmärksammas protester mot ”regimen” i Kuba. Man ska då komma ihåg alla de miljoner som USA investerar i dessa protester. Bland vanliga kubaner har denna köpta opposition gjort sig omöjlig. Men de är nödvändiga för den anti-kubanska industri som livnär sig på att blåsa upp dem. Så varje gång du hör om ”protester mot diktaturen”, (utan dödsoffer, utan skadade och tårgasade) tänk efter: Vem tjänar på detta? Är det en rimlig rapportering med tanke på allt som INTE rapporteras? Eller är det hyckleri och dubbelmoral?

3 november 1961 bildades United States Agency for International Development (USAID). Det uppgivna syftet var att samarbeta för Latinamerikas sociala och ekonomiska utveckling. I verkligheten blev fonderna som USAID förfogade över verktyg för att undertrycka länder, organisationer, rörelser och människor med vänsteridéer. Det räckte med att de helt enkelt var progressiva.

USAID har, tillsammans med NED, fungerat som front för CIA-operationer och som kanal för att förmedla pengar till kontrarevolutionen.

Webbsidan Cuba Money Project, skapad av USA-journalisten Tracey Eaton, citerar data från USAID som visar att summan från denna organisation till omstörtande verksamhet mot Kuba från 1990, uppgår till över 261 miljoner dollar.

Sedan Trump blev president 2017 har USAID investerat närmare 50 miljoner dollar för att ”förändra det politiska systemet” i Kuba. Nyligen anslöt USAID:s chef John Barsa organisationen till den anti-kubanska kampanj som organiseras i Madrid av en s.k. NGO, ”Observatorio Cubano de Derechos Humanos”, som får ca 2,4 miljoner kronor om året från NED och 1,3 miljoner från USAID.

CIA:s frontorganisation distribuerar över 4 miljoner kronor om året till anti-kubanska medier som DNA Cuba och drygt 2 miljoner vardera till Diaro de Cuba och Cubanet. Ett sannskyldigt miljonregn för att försöka knäcka den kubanska revolutionen. USA-medborgarnas skattepengar hamnar för det mesta i de djupa fickorna på den kubansk-amerikanska maffian i Miami och deras köpta bödlar.

Cuba Support Group 201117

USAID and the deep pockets of the counterrevolution

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer, samt från vanligt folk på ett slut på blockaden. Likaså växer kravet, inte minst i länder där de kubanska medicinska läkarbrigaderna arbetar, att Henry Reevebrigaderna ska tilldelas Nobels Fredspris 2021! Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!        

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Fredspriset: SKRIV DITT NAMN MED UPPMANINGEN ATT NOBELS FREDSPRIS 2021 SKA TILLDELAS DE KUBANSKA MEDICINSKA LÄKARBRIGADERNA, HENRY REEVE!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Bort med blockaden: SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Ekonomiskt bidrag: OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72