Nicaragua nobbar USA-ambassadör

Niragauas UD
Nicaraguas Utrikesministerium. Foto: Prensa Latina

Nicaragua drar tillbaka godkännande av USAs ambassadörskandidat

Nicaragua har dragit tillbaka sitt godkännande av Hugo Rodríguez som USAs ambassadör i landet, för uttalanden han gjort som anses respektlösa och utgöra inblandning i landets interna angelägenheter, meddelade utrikesministeriet idag.

”I enlighet med sina befogenheter och sin suveränitet drar Nicaraguas regering med omedelbar verkan tillbaka det godkännande som beviljats Hugo Rodríguez”, står det i meddelandet som skickats till USAs utrikesminister Antony Blinken.

Nicaraguas utrikesminister Denis Moncada läste upp texten och sade att uttalandena har gjorts i strid med folkrättens principer, FN-stadgan och Wienkonventionen om diplomatiska förbindelser.

I detta avseende upprepade han att det är varje diplomats skyldighet att bidra till respekt och förståelse mellan folk och regeringar.

”Vi påminner om att ambassadören eller ambassadörkandidaten Hugo Rodríguez, i enlighet med Wienkonventionen, inte kan blanda sig i nationella frågor som är Nicaraguas egna och än mindre vara respektlös, förolämpande, förödmjukande, hotfull, leda eller vara del av inblandning och interventionism i vårt lands inre angelägenheter”, avslutas kommunikén.

Prensa Latina 220728
(Övers: Vaple)

Nicaragua retira beneplácito al postulante como embajador de EEUU