SOS, men inte från Kuba utan Colombia

"De dödar oss på gatorna", säger den colombianske skådespelaren

SOS från Colombia

Från USA lanserades nyligen hashtagen #SOSCuba, där man försökte få till en resning i Kuba och därefter kalla på utländsk ”humanitär intervention.” Det blev nu ännu ett misslyckande för Vita Huset och den samlade högern. Med betydligt större anledning har nu SOSColombia lanserats.

Den colombianska skådespelaren Juan Pablo Urrego framträdde vid prisutdelningen i Filmfestivalen i Cannes i förra veckan med sin nationsflagga som hade tillägget; ”S.O.S. COLOMBIA”. Händelsen väckte enorm uppmärksamhet och pressfotograferna smattrade med sina kameror då Urrego tog emot ett pris för filmen ”Memoria”, Minne.

Händelsen fick omfattande stöd i de sociala nätverken men möttes med total tystnad i de ”fakekonton” som Trollfabrikerna i Miami och Madrid skapade helgen 11-12 juli för att orsaka upplopp i kubanska städer. Den colombianske skådespelaren intervjuades i en rad medier om innebörden av ”SOS Colombia”-flaggan och den situation som Colombia upplever sedan den 28 april i år då de landsomfattande protesterna i landet inleddes.

– Vi visar upp Colombias flagga med bokstäverna ”SOS” för att vi vill överlämna ett budskap till Colombia, med kravet på att rätten till liv och grundläggande rättigheter ska respekteras, att ungdomar i detta ögonblick i Colombia kämpar för sina rättigheter men att de dödar oss på gatorna, de mördar sociala ledare, sa skådespelaren.

Bara några dagar senare, den 18 juli 2021, trängde tio beväpnade män in hos den sociale ledaren Luis Castrillón, hans fru María Piedad Ramírez, sonen Esneyder och en vän till familjen vid namn Fray Zapata som samtliga sköts ihjäl. Händelsen ägde rum i byn La Cruz, i kommunen Yolombó, i länet Antioquia och blev den 53:e massakern i Colombua under 2021, enligt människorättsorganisationen Indepaz.

Enligt Indepaz har 291 sociala ledare mördats i Colombia sedan den 1 januari 2021.

Var finns rubrikerna i de svenska korporativa medierna så som DN, SvD, Svt, SR, eller ETC med flera? Är de så upptagna att fabricera Fakefoton, som i dag fallet med Fox-News, som går så långt att de nu retuscherar och suddar bort texter på plakat i videos från Kuba som stöder regeringen. Men i Fox framställs dessa massdemonstrationer som ”uttryck för det kubanska folkets missnöje mot diktaturen”! Det är bara ett av otal exempel på mediemanipulationen som också svenska medier glatt deltar i.

Dick Emanuelsson / Tegucigalpa 210719

https://cuartodehora.com/2021/07/17/nos-estan-matando-en-las-calles-juan-pablo-urrego-habla-de-la-bandera-sos-colombia/

SOLIDARITET! HÄV BLOCKADEN! KANYLER TILL KUBA!

Nu driver vi kampanjen ”Kanyler till Kuba”, för att stödja Kubas vaccinationsarbete i, och utanför Kuba.

GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

Ta ett steg till och bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0