Terroristgrupp oskadliggjord i Caracas. Planerade att spränga kubanska ambassaden.

Terroristgruppen, under ledning av Oscar Perez, oskadliggjordes i måndags av venezolanska polisen. Gruppen planerade ett attentat med bilbomber mot bland annat kubanska ambassaden i Caracas. På Twitter tillkännagav La Tabla att planerna upptäckts av säkerhetstjänsten.

Vid polisens angrepp på terroristgruppen, och den påföljande eldstriden, dödades sju terrorister och fem togs tillfånga. Två poliser dödades och fem skadades allvarligt.

På sociala medier som representerar högern och katolska kyrkan försöker man göra terroristen Oscar Perez till offer. Det var han som 27 juni förra året stal en attackhelikopter och besköt Inrikesministeriet och Högsta Domstolen. Det var ren tur att inte barn på dagiset vid domstolen skadades vid attacken.

Inrikesministeriet säger att gruppen planerade en rad attentat med bilbomber mot offentliga inrättningar. Ett av målen ska ha varit Kubas ambassad. Den har tidigare utsatts för angrepp av extrema högerkrafter. Syftet med bilbomberna är att skapa rädsla och döda oskyldiga venezolaner. ”Dessa terrorister, som var tungt beväpnade, öppnade eld mot tjänstemännen som skulle gripa dem. De försökte också spränga ett fordon lastat med sprängämnen”, sägs det i en kommuniké från Inrikesministeriet. Säkerhetsstyrkorna angreps av terroristerna medan de förhandlade om villkoren för överlämnande och gruppen gjorde våldsamt väpnat motstånd.

Cubadebate 180116