Tredje containern är på väg!

Containern lastas i Göteborgs hamn. Foto: privat

Tredje containern är på väg!

Kring nyår avslutades vår andra Containerkampanj och två till brädden fyllda containrar skickades i väg i början av året till Kuba.

Kampanjen var dock så framgångsrik att vi hade material över som inte fick plats i dessa två, utan vi fick söka möjligheten att skicka en tredje container. För kvar på terminalen i Göteborg stod drygt tio kylskåp, frysskåp och kombi kyl/frys, ett par sjukhuskylskåp, flera avancerade kopiatorer med reservdelar och en pall med kopieringspapper. Vidare ett 20-tal banankartonger med glasögon, ett 20-tal cyklar, mediciner, mm.

Nu har allt löst sig efter lite trassel och godset är nu på väg i en tredje 40-foots container till Santiago de Cuba efter en mellanlandning i Rotterdam.

Detta innebär att vi i de två kampanjerna har skickat fem containrar med förnödenheter till Kuba för vidare befordran till sjukvård, skolor, äldreomsorg, verkstäder, sociala projekt och många andra ställen.

På föreningens årsmöte fattades beslut om att fortsätta med kampanjerna. Vilken form detta kommer att ta och vilken inriktning vi ska diskuteras just nu.

Svensk-Kubanska Föreningen 230713 (MW)

Containern lastas i Göteborgs hamn. Foto: privat

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72