Varför griper inte USA colombianska knarkbaroner?

USA:s flotta hotar Venezuela. Den uppges jaga knark. På 45 dagar har inte en enda båt gripits.

Varför griper inte USA:s 4:e Flotta och knarkmyndigheter colombianska knarkbaroner?

USA:s Drug Enforcement Authority, DEA, har en bas som är granne med narkotikahandlaren ”Double Rueda” i colombianska Guajira, gränslän med Venezuela och utgångsbas för invasionsförsöket den 3-4 maj.

USA:s 4:e Flotta leder sedan 1 april en flottmanöver i Karibien utanför Venezuelas kust. Det uppgivna motivet? Att gripa kokainlasterna som USA påstår kommer från Venezuela. Men varför denna passivitet mot avslöjade men fria colombianska narkotikasmugglare, som dessutom är djupt inblandade i terrorism, i form av finansiering av invasionsförsöket av Venezuela den 3-4 maj i år?

Blogg: http://dickema.blogspot.com/2020/05/varfor-griper-inte-usas-4e-flotta-och.html

I dag rapporterade [1] den oberoende venezuelanska dagstidningen Ultimas Noticias att 4:e Flottan har fått förstärkning, 45 dagar efter att flottmanövern med deltagande av 22 stater bland dem Storbritannien, inletts. Misstanken är att flottstyrkan ska förhindra Venezuela från att ta emot tankfartyg med raffinerat bränsle från Iran. Det då USA ytterligare vill försämra den ekonomiska situationen i Venezuela och tvinga fram den sociala explosion det så hett eftertraktar.

Förstärkningen handlar om fyra nya krigsfartyg, USS Detroit LCS7, USS Preble DDG88, USS Lassen DDG82 och USS Farragut DDG99, som ska delta under ledning av USSOUTHCOM, USA:s Södra Militärkommando, i vilket den 4:e Flottan ingår.

Paramilitär styckmördare

Efter 45 dagar har denna gigantiska militära kraftsamling inte påträffat, och än mindre gripit, en enda farkost med kokain från Venezuela. Men de är inte intresserade, säger den venezuelanska regeringen, av colombianska kokainsmugglare. I stället är den colombianska kokainmaffians ledare allierade med DEA & CIA för att störta den folkvalda venezuelanska regeringen under president Nicolas Maduro.

För om USA verkligen hade varit intresserad av att gripa knarksmugglare och de stora kokainkartellerna i Colombia, varför har USA och Colombia inte gripit “Doble Rueda” (Dubbelhjulet), eller “La Silla” (Stolen) Elkin Javier Lopez Torres? “Doble Rueda” tillhörde de paramilitära dödsskvadronerna AUC och var ökänd för att stycka sina offer med motorsåg.

Militärt träningsläger

Denne man var den som tog emot 60-70 militära venezuelanska desertörer på sin ranch utanför staden Riohacha, centrum i länet Guajira. Länet gränsar till Venezuela vid den karibiska atlantkusten, bara några mil varifrån de 22 staterna säger sig jaga narkotikakartellernas farkoster, trots att 83 procent av allt kokain som kommer från Colombia exporteras från landets stillahavskust. (Enligt USA:s egna myndigheter). Alltså där den mäktiga flottan inte finns.

Det var på “Doble Rueda´s” ägor som minst ett av de tre militära träningslägren återfanns. Där övade terroristerna taktiska närstrider, mord och kidnappning av den högsta venezuelanska statsledningen, under ledning av de två amerikanska legoknektarna Airam Berry och Luke Denman. De är nu gripna av Venezuela.

Vem pekar ut “Doble Rueda”? Först och främst de två legoknektarna från USA, Airam Berry och Luke Denman. I förhören med de två berättar de hur de landade i Riohacha och fördes till “Doble Rueda´s” ägor.

Vapenarsenal och DEA-agenter

Det var till denna plats som en enorm vapenarsenal skulle anlända i slutet av mars i år. Beställare var legoknektsfirman Silvercorp. Men den som var ytterst ansvarig för vapenarsenalen var den venezuelanske generalmajoren Cliver Alcala. Han är desertör som sedan två år bor i den colombianska staden Barranquilla vid karibiska kusten och som påstås vara en bricka i kokainkartellerna.

 

Den helt överväldigande mängden knark kommer från Colombias (och Ecuadors) Stilla Havskust. Inte från Karibien, dit USA skickat 4:e flottan. Karta från USA.

När vapnen uppdagades genom att en colombiansk polispatrull stoppade lastbilen och upptäckte lasten, insåg Alcala att han var illa ute. Han tog offentligt på sig ansvaret för vapnen och uppgav i en direktintervju med W Radio i Bogota att vapnen skulle användas för att störta Venezuelas president Nicolas Maduro. Han berättade också att han hade haft 7-8 kontakter med agenter för DEA som ska ha varit införstådda i operationen. Mitt under telefonintervjun ringdes han upp av vad som verkar vara en DEA-agent som uppmanar honom att sluta ”pladdra”.

Men frågan som alla colombianer ställde sig var; hur är det möjligt att en påstådd narkotikaledare kunde leva ostört i den colombianska karibiska kuststaden Barranquilla utan att vare sig DEA eller de colombianska myndigheterna gjorde något för att gripa honom? Det dröjde knappt en dag efter intervjun med generalmajoren innan han deporterades till USA.

Cliver Alcalas fru Martha Gonzalez är inte vem som helst utan syster till “Doble Rueda”. Men där stannar inte trådarna till Kokain-Nätverket som finansierade och stod under befäl av vad latinamerikanerna hävdar är världens största Narkotikakartell; USA:s egen ”knarkbekämpningsmyndighet” DEA.

DEA-bas granne med Koka-bossen

Antonio Sequea är en av desertörerna som greps av den venezuelanska Folkmilisen den 3-4 maj. Även han bekräftar [2] att han och hans kamrater hade tagits emot i Riohacha av Elkin Javier Lopez Torres, alias “Doble Rueda”. Det obegripliga, menar Sequea är att bara en kilometer från platsen återfinns en DEA-bas.

– I Riohacha noterade vi att “Doble Rueda” hade kontroll av allt. Han ledde alla drogkarteller i området, hävdar Sequea.

Han påstod även att ledaren för invasionsplanen ”Operation Gedeon” arbetade sida vid sida med DEA och drogkartellerna.

– På nätterna ägde det rum hemliga transporter till kusten av lastbilar med beväpnade personer från länet Guajira. Vi frågade folk i trakten och de bekräftade att det var “Doble Rueda” som var chef för drogkartellerna. På en plats mindre än en kilometer därifrån återfinns det en bas för DEA, uppgav Sequea.

En annan person som stod under DEA:s paraply i planen för att invadera Venezuela är venezuelanen José Alberto Socorro Hernández, alias “Pepero”, en figur inom kokaintrafiken. Han var legoknektsföretagets utvalde logistikchef i Venezuela i ”Operation Gedeon”, som invasionsförsöket döptes till. “Pepero” anklagar Juan Guaidó för att via ”Doble Rueda” ha finansierat delar av operationen. ”Pepero” stod i tjänst hos DEA.

[1] Advierten que IV Flota de EEUU impediría ingreso de gasolina al país

Advierten que IV Flota de EEUU impediría ingreso de gasolina al país

[2] Centro de operaciones al norte de Colombia: la DEA y narco “doble rueda” en plena acción, confirma Sequea

Centro de operaciones al norte de Colombia: La DEA y narco «doble rueda» en plena acción, confirma Sequea

Dick Emanuelsson 200516

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemikrisen skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död.

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 – 0

Swish 123 182 37 72