Venezuela: 20 år för legoknektar från USA

Delar av den tillfångatagna invasionsstyrkan i maj 2020. Foto: VTV

Venezuela: 20 års fängelse för legoknektar från USA

De tidigare officerarna i USA:s krigsmakt Luke Denmnan och Airan Berry döms till 20 års fängelse.

Venezuelas riksåklagare Tarek William Saab rapporterade i fredags att de två tidigare USA-officerarna Luke Denmnan och Airan Berry, som deltog i det misslyckade invasionsförsöket, har dömts till 20 års fängelse.

De två försökte tvinga sig in i Venezuela tillsammans med 50 andra för att störta president Nicolas Maduros regering. ”De tidigare USA-officerarna erkände sina brott; konspiration, olaglig trafficking av krigsvapen och terrorism”, twittrade Saab. Dessa brott finns i Venezuelas strafflag och legoknektarna dömdes till 20 års fängelse.

Saab förklarade att ”de tidigare USA-soldaterna, som erkänt sitt ansvar för händelserna, anklagades av åklagare för allvarliga brott.” Medlemmarna i det privata U.S. Silvercorp tillfångatogs i det andra försöket att attackera via Venezuelas kust. Minst åtta personer dog och ett 50-tal arresterades i sökandet och fångandet av legoknektarna.

I maj beordrade justitiemyndigheterna det preventiva anhållandet av 40 personer för deras inblandning i det misslyckade invasionsförsöket.

Telesur 200808

Venezuela Sentences US Mercenaries to 20 Years in Prison

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 – 0

Swish 123 182 37 72