Venezuela: Bakhåll och helikopterkrasch

Foto: Visipol/teleSUR.

3 döda i bakhåll på venezolansk militärkommission

Ett bakhåll tidigt på lördagsmorgonen mot en militärkommission resulterade i tre döda i Venezuela. Bakhållet genomfördes på Carretera Magdaleno i staden Palo Negro, Aragua, av en grupp okända tungt beväpnade individer.

Enligt preliminära uppgifter från venezolanska säkerhetsstyrkor ägde bakhållet rum i området ”La Guacamaya” när kommissionen färdades längs landsvägen efter att ha stöttat en annan militärgrupp som bevakade anläggningarna Hacienda Arenales, ett industrikomplex som tillhör det statliga jordbruksföretaget Agrofanb.

I en skottväxling med en grupp okända tungt beväpnade individer dödades brigadgeneral Jackson Silva Zapata och två officerare från Araguapolisen som identifierades som Bruno Manuel Benavidez (34) och Jesús Eduardo Arraiz Sánchez (30).

teleSUR 190504

Ataque a comisión militar deja tres efectivos muertos en Venezuela

 

7 hedersvakter döda i helikopterkrasch i El Hatillo

Militärerna fullgjorde uppdraget att skydda den venezolanske presidenten Nicolás Maduro, när deras helikopter kraschade i ett bergigt område i staten Miranda.

Sju medlemmar av Venezuelas hedersvakt avled då en militärhelikopter med besättning och passagerare kraschade i närheten av El Volcán, i kommunen El Hatillo, Miranda, rapporterade en officiell kommuniké på lördagen.

Militärerna fullgjorde uppdraget att skydda den venezolanske presidenten Nicolás Maduro, som var på väg till den staten Cojedes för att övervaka manövrer av Bolivarianska nationella väpnade styrkorna (FANB), när helikoptern kraschade i ett bergsområde.

Försvarsdepartementet informerade via ett uttalande om tillsättningen av en haverikommission för att utreda orsakerna till olyckan.

Myndigheterna bekräftade också att det var en Cougar FA-59180 tillhörande det Bolivarianska flygvapnet (AMB) för sträckan Caracas-San Carlos och att ingen av de ombordvarande överlevde.

De avlidna soldaternas kroppar hittades efter en intensiv sökoperation med tjänstemän från nationalgardet, polisen och civilförsvaret i El Hatillo.

teleSUR 190504

Mueren integrantes de la Guardia de Honor al estrellarse helicóptero en Venezuela