USA lägger åter näsan i blöt i Venezuela

USA lägger åter näsan i blöt i Venezuela

Den Bolivarianska Republiken Venezuela avvisade på torsdagen den kommuniké som utarbetats av USA:s utrikesdepartement, i vilken det angriper det venezuelanska folket och president Nicolas Maduros konstitutionella regering. I uttalandet, som publicerades av Venezuelas utrikesministerium, beskrevs USA:s utrikesdepartementets missiv som en ”ansamling av skändligheter, förvrängningar och kuppambitioner, vars epilog som alltid kommer att bli ett rungande misslyckande”.

På samma sätt betonade Venezuelas regering att ”i denna löjliga kommuniké låtsas de åberopa försvaret av det venezuelanska folkets mänskliga rättigheter samtidigt som de attackerar oss med nästan tusen olagliga tvångsåtgärder och planerar terroristaktioner mot landets myndigheter, offentliga tjänster och institutioner, i syfte att ignorera folkets demokratiska vilja och införa, som 2019, en ny marionett”.

Dokumentet fördömde också Carter Centers stöd för kuppförsöket, ”som sviker det historiska arvet från sin grundare. Idag följer det inte valprocesser utan försöker mästra oss, omdefiniera valets regler och tillkännager resultat som passar dem”.

”Venezuela har alltid respekterat internationell rätt och kommer alltid att göra det. I Caracas förblir USA:s ambassad intakt trots att de venezolanska diplomatkontoren i Washington och New York stulits från Venezuelas regering och idag befinner sig i ett skandalöst förfall”, heter det i ett uttalande från Venezuelas utrikesdepartement.

”Venezuela kommer inte att låta sig skrämmas. Världen vet att dess folk och regering är djupt engagerade i självbestämmande, oberoende och demokratiska värderingar, liksom en orubblig hängivenhet till internationell rätt och fred”.

Telesur 240927 (ZT)

Venezuela reafirma su autodeterminacion

 

För att kunna upprätthålla Svensk-Kubanskas solidaritets- och opinionsarbete behöver vi få in minst 150 000 kr under året till vår Kampfond. Om du har möjlighet, ge ett bidrag!