Ge en gåva till något av våra projekt i Kuba eller i Nicaragua!

Vill du lägga ett bidrag till något av våra projekt i Kuba och i Nicaragua?

Alla pengar går oavkortat till ändamålen! Inga omkostnader, ingen administration!

Några bra alternativ:

Svensk-Kubanskas stödfond, Swish 123 589 0975, pg 405411-0

Vår Medicininsamling till Kuba, Swish 123 1823772, pg 235715-0

Nicaraguasolidaritet!
Vi har ända sedan orkanen Mitch 1998 stött ett antal projekt i Nicaragua. Det har gällt skolbespisning, som blev så lyckat att det så småningom infördes i hela landet av Sandinistregeringen. Vi har också finansierat ett kvinnokooperativ som födde upp får, med ökade inkomster och självkänsla som resultat.

Efter vårens och sommarens misslyckade statskuppsförsök (utförligt rapporterat på vår hemsida – det går att söka på ämnet där) har arbetslösheten stigit, många butiker och verksamheter har tvingats stänga och fattigdomen ökat I samband med omfattande materiell förstörelse. Nu har vi fått en förfrågan från Movimiento Comunal (MC) I Nicaraguas andra stad León om hjälp. Vi känner sedan tidigare personligen till MC I León, där de gör ett omfattande socialt arbete. De ber nu om pengar för att kunna sprida julglädje I de 40 fattigaste områdena I, och kring, staden. Det handlar om godis, julklappar med mera. Svensk-Kubanska I Jönköping kommer att skicka ett bidrag. Vill du vara med? Swisha valfri summa till 0702540831 (Tommy Johansson) eller plusgiro 4171778-6 (Svensk-Kubanska, Jönköping) och uppge ”Nicaragua”.

Barn i León, Nicaragua

 

Barn på landsbygden Nicaragua
León, Nicaragua

 

Kulturprojektet ”Soñarte” i Havanna

• Sedan några år stöder vi ett socialt grannskapsprojekt i förorten till Havanna i Cotorro, ”Soñarte”. Det handlar om ungdomar som ges en meningsfylld tillvaro med hjälp av olika konstformer som målning, dans, musik, teater, litteratur, skulptur med mera. Vi har kunnat hjälpa till med olika inköp. Från Jönköping kommer vi inom kort för tredje gången att leverera sådant som de behöver. Denna gången är det acrylfärger, penslar med mera till ett till ett värde av över 3 000 kr. Vill du vara med? Swisha valfri summa till 0702540831 (Tommy Johansson) eller plusgiro 4171778-6 (Svensk-Kubanska, Jönköping) och uppge ”Kuba”.