USA-aktivister skickar byggmaterial

USA-aktivister donerar
Foto: ANSWER Coalition

USA-aktivister skickar hjälp till offren för orkanen Ian på Kuba

Aktivister från USA har skickat 40 000 pund [drygt 18 ton] humanitärt bistånd till Kuba för offren för orkanen Ian, som förstörde infrastruktur och bostäder i den västra delen av ön i september förra året.

Frakten, som skeppas via Floridas Port Everglades, kommer att anlända till hamnen i Mariel på Kuba och innehåller wellpapptak, betong, elkraftverk, fönster, plywood, borrmaskiner och andra viktiga artiklar.

Donationen har möjliggjorts genom samarbete med organisationer som ANSWER Coalition, The People’s Forum, Movimiento Independentista Nacional Hostosiano, Alianza Martiana (Puerto Rico), Cuba-Western Sydney Solidarity Committee (Australien) och Mexico Solidarity Network i USA.

I ett pressmeddelande från Hatuey-projektet, som samlar flera av dessa organisationer som är solidariska med Kuba, påpekas att organisationen har lyckats få exporttillstånd från USAs handelsdepartement och att den tidigare har transporterat en nödsändning med specialmediciner till ön för människor som brännskadades i branden på Matanzas oljehamn den 5 augusti 2022.

Prensa Latina 230118 /cv

Activistas de EEUU envían ayuda a damnificados de huracán Ian en Cuba

Lär mer om The Hatuey Project här.