Kampanjen ”1 miljon namn mot blockaden!” intensifieras. SKRIV PÅ!

Den internationella kampanjen för ”1 miljon namn mot blockaden” stärks såväl i blockadens hemland USA, som utanför. Svensk-Kubanska Föreningen driver kampanjen i Sverige. Mer info och länk till namninsamlingen finns här: Namninsamling – Kuba lever och gör motstånd!  

För att gå direkt till namninsamlingen kan du klicka här:  Let Cuba live!

Vi uppmanar alla rättänkande människor att skriva på!

”En miljon namnunderskrifter för att få bort Kuba från listan över länder som sägs stödja terrorism” ”Låt Kuba leva!”

Kampanjen ”1 miljon namn mot blockaden!” intensifieras

Den internationella kampanjen för en miljon underskrifter för kravet att USA utesluter Kuba från listan över sponsorer av terrorism intensifieras inför den kommande omröstningen mot blockaden i FN:s Generalförsamling.

Det Nationella Nätverket för Solidaritet med Kuba (NNOC) bekräftar i en proklamation som cirkulerar på X hur stödet för Kuba i dess rättvisa krav har spridit sig över hela USA.

Tillsammans med uppmaningar till Joe Bidens administration att häva blockaden, finns också uppmaningen att ta bort ön från listan över sponsorer av terrorism, en åtgärd som förstärker den belägring som det kubanska folket utsatts för i mer än sex decennier.

”Kuba lever och står emot!”

Ett 30-tal städer i USA, däribland New York, Washington DC, Chicago, Boston, Seattle, Minneapolis och St Paul, Detroit, Pittsburgh, Baltimore, Cleveland, San Francisco och andra städer i Bay Area, Sacramento och Hartford har antagit resolutioner till förmån för Kuba, noterade NNOC.

Delstatsparlamenten i Minnesota, Michigan, Illinois och Alabama, liksom många fackföreningar och organisationer i USA har uttryckt sitt stöd för ön.

I juni i år antog New York City Council en enhällig resolution som uppmanade president Biden att upphöra med den drakoniska politiken mot Kuba och att omedelbart ta bort det karibiska landet från listan.

Ett hundratal resolutioner har under de senaste åren antagits av stadsfullmäktige, läns- och skolstyrelser, lagstiftande församlingar, fackföreningar och organisationer, som tillsammans representerar mer än 54 miljoner medborgare i USA.

I en intervju med Prensa Latina nyligen sa Cheryl LaBash, medordförande i NNOC, att om Biden skulle representera USA:s folk skulle han häva blockaden mot Kuba och ta bort landets beteckning som en sponsor av terrorism.

Den demokratiska administrationen behåller de flesta av de 243 tvångsåtgärder från sin republikanska föregångare, inklusive utpekandet av Kuba på listan över sponsorer av terrorism, säger flygbladet, som också varnar för försök från republikaner i kongressen att skriva in det olagliga införandet i lag.

Uppmaningen att samla in en miljon underskrifter – som redan har mer än 370.000 underskrifter – kom för flera månader sedan från ledarna för Amerikas Fackliga Samorganisation, Sao Paulo Forum, International Assembly of Peoples, m.fl.

Initiativtagarna är överens om att endast internationella påtryckningar kan bidra till att förändra denna politik.

Förra året förkastade 185 länder blockaden av Kuba i FN:s generalförsamling, en konsekvent ståndpunkt sedan 1992, då Kuba för första gången framförde sina krav inför det multilaterala organet.

Den 1 och 2 november kommer Kuba återigen att presentera sin rapport i FN:s generalförsamling om effekterna av USA:s ekonomiska, kommersiella och finansiella blockad.

Cubadebate 231023 (ZT)

Se intensifica campaña de un millón de firmas contra el bloqueo estadounidense a Cuba

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72