National Geographic: Kuba är bästa semestermålet!

Arco de Belén, Havanna. Foto: Yoeztudioz (CC BY-SA 4.0 Deed)

National Geographic: Kuba är bästa semestermålet!

Kuba placeras hög(s)t i rader av internationella jämförelser när det gäller turism och besök. Det oavsett om det gäller aktiviteter, besöksmål, stränder, snorkling och dykning, säkerhet eller mycket annat. Nu är det National Geographics tur i vilken fem experter delar uppfattningar om sina kulturella favoritplatser. 

Den prestigefyllda nordamerikanska tidskriften National Geographic har en artikel där fem experter delar med sig av sina kulturella favoritplatser. De anser Kuba vara det bästa kulturella resmålet att besöka på den amerikanska kontinenten i år.

Omslaget till publikationen är en bild av en av Havannas traditionella trottoarer, med blomsterförsäljare, tillsammans med en bildtext som lyfter fram denna huvudstad som en smältdegel av kulturer, med afrikanska, karibiska och spanska influenser.

I listan över de fem mest rekommenderade platserna följs Kuba av Peru, Deep South, som är en referens till en resa genom de städer som gränsar till den legendariska Mississippifloden i USA, samt Mexiko och Colombia.

Under rubriken ”5 experter delar med sig av sina favoritkulturdestinationer i Nord- och Sydamerika” skriver National Geographic att de stora och mångsidiga kontinenterna Nord- och Sydamerika är en kulturdestination i världsklass.

I den här regionen kan resenärer utforska de färgglada gatorna från kolonialtiden i Havanna på Kuba, spåra den amerikanska musikens rötter längs den mäktiga Mississippi eller resa med tåg genom Inkaindianernas heliga dal i Peru.

När det gäller Kubas nominering till förstaplatsen konstateras att landet är idealiskt för sin unika historia och sitt rika nattliv.

För att förstå denna komplexa ö bör resenärer tillbringa ett par dagar med att utforska Havanna, glida genom koloniala portar till art deco-barer för daiquiris och kryssa på gatorna på en klassisk amerikansk motorcykel, står det i texten.

Det betonas att Havanna bara är början på historien och artikeln fortsätter med att berömma Viñalesdalen i den västra provinsen Pinar del Río, träsken på Zapata-halvön söder om Matanzas och charmen i staden Cienfuegos i provinsen med samma namn.

Polo Montañez hus i Las Terrazas. Foto: RG72 / Wikimedia Commons
Foto: Pedro Szekely (CC BY-SA 2.0 Deed)
Foto: Pedro Szekely (CC BY-SA 2.0 Deed)

Cubainformacion 240111 (ZT)

Cuba seleccionada por National Geographic como el primer destino cultural en América

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72