Kuba och Venezuela bekräftar åter sin solidaritet med palestinierna

Kuba och Venezuela uttrycker åter sin solidaritet med palestinierna

I samband med den Internationella dagen för solidaritet med Palestina bekräftar Kubas utrikesminister Bruno Rodriguez Parrilla stödet till palestinierna. Kuba upprepar sitt stöd till Palestina och palestiniernas rätt att styra ett självständigt och oberoende land.

”På den Internationella dagen för solidaritet med det palestinska folket bekräftar #Cuba sitt orubbliga stöd till dess rätt till självbestämmande och dess rätt att inneha en oberoende och suverän stat med Östra Jerusalem som dess huvudstad. Kränkningarna och våldet mot dess folk får inte förbli ostraffade”, sades det.

Varje år den 29 november firas den Internationella dagen för solidaritet med det palestinska folket. Detta datum antog FN:s Generalförsamling den kända resolutionen om delning av området och i vilken fastställs skapandet av en judisk och arabisk stat i Palestina.

Också Venezuela skickade en hälsning till det palestinska broderfolket. Den Bolivarianska Republiken Venezuela bekräftade sitt försvar av Palestina och stöd till ansträngningar att finna lösningar som definitivt löser konflikten med Israel.

Venezuelas utrikesminister skrev på sitt Twitterkonto att Venezuelas regering ”upprepar sin solidaritet och vänskap med det palestinska folket. Venezuelas Bolivarianska Republik bekräftar sin djupa solidaritet oh vänskap med staten Palestina och höjer sin röst för dess välbefinnande, framgång och stabilitet.”

För att avsluta konflikten krävs måste de relevanta resolutionerna från FN och Internationell Rätt efterföljas, som garanterar det effektiva genomförandet av de omistliga rättigheterna för det palestinska folket, upphörandet av Israels ockupation, det säkra återvändandet av palestinierna till sina hem och rätten att leva i fred, frihet och värdighet.

Cubainformacion 211130

Cuba envía mensaje de solidaridad al pueblo palestino

SLUTSPURT I KANYLKAMPANJEN –

”1 MILJON KANYLER TILL KUBA!”

HJÄLP TILL ATT NÅ MÅLET FÖRE NYÅR!

Vi driver vi kampanjen ”en miljon kanyler till Kuba”, för att stödja Kubas vaccinationsarbete i, och utanför, Kuba.

Kubas vaccination av sin befolkning är ett slag mot USA:s förlamande blockad som försöker tvinga kubanerna ner på knä.

GE ETT BIDRAG! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

Ta ett steg till och bli en del av solidaritetsrörelsen!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0